detector.media
26.03.2021 16:31
Заворушення під Офісом президента: активісту Ратушному не обрали запобіжний захід
Заворушення під Офісом президента: активісту Ратушному не обрали запобіжний захід
Ратушний на суді заявив про свою вимогу на відвід судді.

Активісту Роману Ратушному, якого звинувачують у причетності до подій під Офісом президента 20 березня, не обрали запобіжний захід. Про це повідомляють «Букви».

В коментарі виданню Ратушний сказав, що він з адвокатом прибули до суду заздалегідь, аби суд почався вчасно і нікого не затримувати. Проте засідання почалося більш ніж з півгодинною затримкою, Ратушний на суді заявив про свою вимогу на відвід судді.

«Суддя Костянтінова не може неупереджено та всестороннього розглядати мою справу через свої особисті обставини. Суддя передала заяву про відвід іншому слідчому судді. Сьогодні вже ніякого засідання не буде», – сказав Ратушний.

Голову ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Ратушного звинувачують у причетності до подій під Офісом президента 20 березня, коли учасники мітингу на підтримку Сергія Стерненка розмалювали графіті фасад Офісу президента та пошкодили двері та фасад будинку.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував змонтоване відео з учасниками акції під Офісом президента. На відео зазначені імена осіб, які нібито присутні на кадрах, зокрема, чоловік у балаклаві з закритим обличчям названий Романом Ратушним.

Ратушний заперечив свою причетність до протиправних дій та вимагав від заступника міністра вибачень та спростування.

Двом з активістів – ветеранам Владу Сорду (Владиславу Гранецькому-Стафійчуку) та Євгену Строканю суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

20 березня до дня народження ув’язненого активіста Сергія Стерненка під Офісом президента у Києві відбулася акція протесту . Під час акції учасники кидали фаєри, петарди і шумові гранати, облили будівлю Офісу фарбою та залишили на її стінах надписи («Лох», «Аваков чорт», «Волю політв’язням», «1312», «ACAB»). Також протестувальники розбили скло у дверях будівлі Офісу президента.

У МВС України зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Одного з учасників акції затримали. Пошкодження будівлі Офісу президента оцінюються у 2 млн гривень.

Заступник очільника МВС України Антон Геращенко вважає, що лозунги, які використовували активісти під час акції протесту на Банковій є «профашистськими».

Фото: Roman Ratushnyy/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY