detector.media
26.03.2021 12:21
Кабмін схвалив план пріоритетних дій на 2021 рік: що він передбачає для медіасфери
Кабмін схвалив план пріоритетних дій на 2021 рік: що він передбачає для медіасфери
План містить 750 пунктів, за кожним стоїть відповідне міністерство.

Кабінет Міністрів України схвалив план пріоритетних дій уряду на 2021 рік. Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в середу, 24 березня.

План містить 750 пунктів, за кожним стоїть відповідне міністерство, строки виконання і стратегічна мета. Міністерствам доручено у двотижневий термін розробити деталізовані заходи поетапного виконання завдань плану.

За даними джерел «Детектор Медіа», в межах забезпечення інформаційної політики МЗС України та Міністерству культури та інформаційної політики доручено популяризувати Україну та її потенціал на міжнародній арені із використанням бренду Ukraine Now.

До сфери відповідальності МКІП Кабмін відніс наступні пункти:

  1. Моніторинг загроз національним інтересам і національній безпеці і інформаційній сфері;
  2. Створення онлайн-музею російської дезінформації та маніпуляції;
  3. Запуск онлайн-платформи для вивчення кримськотатарської мови;
  4. Проведення загальнонаціональної кампанії з підвищення медіаграмотності населення України; 
  5. Розробка та подання Кабміну проєкту Закону «Про захист професійної діяльності журналістів»;
  6. У сфері мистецтва та креативної індустрії МКІП доручено розробити подання до Кабміну Законопроєкту щодо схвалення Гуманітарної стратегії України; 
  7. Закупівля цифрових комплексів для демонстрації фільмів у невеликих містах, селах та селищах України.

У сферу відповідальності Мінреінтеграції та МКІП віднесена розробка та затвердження Плану заходів щодо інформаційної інтеграції України.

В липні 2020 року Мінкульт анонсував новий державний проєкт з медіаграмотності. На думку міністра Олександра Ткаченка, проєкт повинен бути з широким покриттям, охоплюючи якомога більшу частину населення, для різної аудиторії – від дітей до  дорослих. 

Передбачається навчання не тільки для школярів та студентів, а й вчителів та викладачів, інтеграція майбутньої програми медіаграмотності в гуманітарний блок та внесення доповнень до нормативно-правової бази.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, у складі Мінкульту створюється Центр протидії дезінформації. Очолить Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Крім того, на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації.

Фото: пресслужба Кабінету міністрів України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY