detector.media
26.03.2021 11:29
На етер ток-шоу «Право на владу» принесли пошкоджені двері Офісу президента (ВІДЕО)
На етер ток-шоу «Право на владу» принесли пошкоджені двері Офісу президента (ВІДЕО)
Стулка дверей із розбитими вікнами та написами фарбою залишалася в студії під час всього етеру.

На етер ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» принесли двері Офісу президента, які були пошкоджені під час акції протесту на Банковій 20 березня. Про це повідомляють «Букви».

Розпочинаючи етер, ведуча Наталія Мосійчук попросила звернути увагу на цей атрибут.

«Мені вартувало великих зусиль притягти сюди оцей атрибут, це атрибут суботніх протестів. Це двері з Офісу президента. Двері з Банкової. І я б не сказала, що це символ протестів, які сталися в суботу, я б сказала, що це жертва протестів, і – дякувати богові – жертва не жива», – заявила Мосейчук.

Стулка дверей із розбитими вікнами та написами фарбою залишалася в студії під час всього етеру. Весь випуск учасники, серед яких активісти та представники влади, запрошені експерти, обговорювали суботні події та намагалися дати їм оцінку.

Співорганізатор акції протесту під Офісом президента Олексій Ковжун запропонував, що ці двері можна було б виставити на аукціон і гроші спрямувати, приміром, на фінансування судової реформи.

20 березня до дня народження ув’язненого активіста Сергія Стерненка під Офісом президента у Києві відбулася акція протесту . Під час акції учасники кидали фаєри, петарди і шумові гранати, облили будівлю Офісу фарбою та залишили на її стінах надписи («Лох», «Аваков чорт», «Волю політв’язням», «1312», «ACAB»). Також протестувальники розбили скло у дверях будівлі Офісу президента.

У МВС України зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Одного з учасників акції затримали. Пошкодження будівлі Офісу президента оцінюються у 2 млн гривень.

Заступник очільника МВС України Антон Геращенко вважає, що лозунги, які використовували активісти під час акції протесту на Банковій є «профашистськими».

Двом з активістів – ветеранам Владу Сорду (Владиславу Гранецькому-Стафійчуку) та Євгену Строканю суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Ще один активіст, голова ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний повідомив, що увечері 24 березня поліція також вручила йому підозру.

23 лютого 2021 року Приморський суд Одеси у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. 

Стерненку інкримінували викрадення та побиття Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам», співголовою якої є мер Одеси Геннадій Труханов, з метою «заволодіння його коштами на суму 300 гривень». У 2015 році правоохоронці провели обшук у нього вдома, оголосили йому підозру та взяли під варту. Суди в цій справі тривали п’ять років.

За версією слідства, Стерненко та Демчук викрали Щербича, кинули у підвал, де нанесли потерпілому ушкодження. Демчук і Стерненко заперечують свою причетність до злочину. Стерненко вважає цю справу «політично вмотивованою розправою від Труханова», перебуваючи в СІЗО Одеси він звернувся до прихильників. 

Скріншот відео: ТСН/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY