detector.media
25.03.2021 16:23
Потураєв підтримав рекомендації громадянського суспільства щодо реформ у сфері медіа
Потураєв підтримав рекомендації громадянського суспільства щодо реформ у сфері медіа
За словами Потураєва, рекомендації є прийнятними і вони можуть бути вписані до закону.

Голова Комітету з питань гуманітарної та інформполітики, нардеп Микита Потураєв підтримав рекомендації громадянського суспільства до парламенту та уряду щодо реформ у сфері медіа. Про підтримку рекомендацій Потураєв повідомив під час прес-брифінгу «Рекомендації громадянського суспільства парламенту та Уряду щодо реформ у сфері медіа».

Зокрема, рекомендації під час онлайн-обговорення представили програмний директор ГО «Детектор медіа», секретар Наглядової ради ПАТ НСТУ Вадим Міський та директорка ГО «Детектор Медіа» Галина Петренко.

За словами Потураєва, рекомендації є прийнятними і вони можуть бути вписані до закону.

«Ми рухаємось за графіком, які ми всі погодили, рекомендації починаємо опрацьовувати, коли буде вже текст оновлений, ми його обговоримо», – сказав Потураєв.

Зокрема, Уряду та парламенту пропонують врахувати наступні пропозиції (повний перелік на сайті РПР):

Щодо розвитку медійного саморегулювання та співрегулювання, зміцнення редакційної свободи:

Щодо Суспільного мовлення:

Щодо протидії дезінформації:

Щодо розвитку медіаграмотності:

2 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстрували доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д.

Під час експертних дискусій про законопроєкт конкретні зауваження та побажання щодо регулювання онлайн-медіа та повноважень регулятора та органу співрегулювання висловили українські та міжнародні експерти. Свою підтримку законопроєкту з деякими застереженнями щодо проблемних положень висловив медіарух «Медіа за усвідомлений вибір». Ухвалити законопроєкт у першому читанні закликали Незалежна медійна рада та Національна асоціація медіа, тоді як «Укртелемережа» та Асоціація правовласників і постачальників контенту запропонували його доопрацювати.

Свої пропозиції до законопроєкту публічно надали «Детектор медіа» та Інститут масової інформації.

4 вересня 2020 року дві великі медіагрупи – «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» – випустили спільну заяву з критичною оцінкою окремих норм законопроєкту. Зокрема, їх непокоїть розширення повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та запровадження нових санкцій. Водночас група «1+1 медіа» підтримала наміри народних депутатів уперше законодавчо відрегулювати сферу онлайн-медіа в Україні.

27 листопада 2020 року заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко сказав, що в Україні ухвалять законопроєкт про медіа, коли виправлять у ньому всі недоліки й узгодять документ з представниками медіаринку.

Скріншот відео: Укрінформ/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY