detector.media
25.03.2021 11:54
Розслідувач Bellingcat оприлюднив свій рейтинг спецслужб: українські працюють краще, ніж російські
Розслідувач Bellingcat оприлюднив свій рейтинг спецслужб: українські працюють краще, ніж російські
Христо Грозєв високо оцінив діяльність українських спецслужб.

Болгарський журналіст та розслідувач Bellingcat Христо Грозєв оприлюднив свій суб'єктивний рейтинг спецслужб світу, в якому поставив Україну вище Росії. Свій топ-7 спецслужб Грозєв назвав виданню Liga.net.

«Використовуючи певний набір критеріїв, я розмістив розвідувальні служби України вище російських – частково через недавні операції з екстрадиції на кшталт операції Цемаха або по ПВК Вагнера», – пояснив Грозєв.

Топ-7 спецслужб світу за версією Грозєва:

  1. Ізраїль;
  2. Китай;
  3. Нідерланди;
  4. Велика Британія;
  5. США;
  6. Україна;
  7. Росія.

У червні 2019 року спецслужби України затримали в ОРДЛО «командира ППО» бойовиків Володимира Цемаха та доставили його на вільну територію України. Цемах був важливим свідком у справі про знищення лайнера рейса МН17 у 2024 році. Бойовика допитали, але потім видали РФ в межах обміну. 

У 2020 році спецслужби України розпочали спецоперацію з затримання членів російської ПВК «Вагнер», однак, за даними ЗМІ, вона зірвалася через витік інформації, можливо, в Офісі президента. 

Влітку 2020 року під Мінськом білоруські спецслужби затримали 33 найманця ПВК «Вагнер», хоча українські спецслужби планували провести їх затриманння у Києві під час екстренної посадки літака.  Україна запросила їх видачу, але Білорусь віддала їх РФ. 

Офіс президента заперечує виток інформації, Bellingcat збирається випустити спеціальніий фільм, в якому розповість, що ж відбулося насправді.

Скріншот відео: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY