detector.media
24.03.2021 19:22
Український фільм «Земля Івана» візьме участь у фестивалі Hot Docs у Канаді
Український фільм «Земля Івана» візьме участь у фестивалі Hot Docs у Канаді
Фільм розповідає про життя українського митця та останнього представника поліського народного живопису Івана Приходька.

Дебютну стрічку режисера Андрія Лисецького «Земля Івана» відібрали для участі у престижному кінофестивалі Hot Docs, який відбудеться у Торонто (Канада) з 29 квітня по 9 травня. Про це повідомляє пресслужба кінокомпанії «Магіка-Фільм».

Фільм розповідає про життя українського митця та останнього представника поліського народного живопису Івана Приходька. Він самоук, живе в селі і все, що виходить з-під його пензликів чи різця – наївне та чесне мистецтво. Чи проміняє Іван маленьку сільську хатинку на гламурне міське життя, розливи Дніпра, сади та поля – на галерейні зали й товариство критиків та агентів?

Автор сценарію і режисер – Андрій Лисецький, продюсери – Геннадій Кофман та Ольга Бесхмельниціна.

Проєкт фільму став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державне фінансування. У квітні 2019-го повідомлялось, що виробництво фільму завершилося. На фестивалі Hot Docs відбудеться його міжнародна прем'єра.

Hot Docs – один із п’яти найвпливовіших міжнародних фестивалей документального кіно. Щорічно він проходить у Канаді. Переможець премії Hot Docs за найкращу міжнародну документальну стрічку претендує на розгляд «Оскара». Також цей фестиваль визнаний BAFTA як один із найбільш довірених і шанованих арбітрів передового досвіду у мистецтві короткометражних фільмів. 

Раніше стрічку «Земля Івана» було відібрано до секції Docs in Progress кінофестивалю у Карлових Варах. Також фільм став учасником національного конкурсу на фестивалі Docudays UA.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY