detector.media
24.03.2021 16:34
Журналістка Анна Липківська померла від коронавірусу
Журналістка Анна Липківська померла від коронавірусу
Анна Липківська викладала історію театру, історію всесвітньої драматургії та керувала магістерськими роботами студентів.

Відома журналістка, викладач та театральний критик Анна Липківська померла від наслідків коронавірсусної хвороби. Про смерть Липківської повідомив драматург Павло Ар'є.

«Клятий ковід... Забирає найкращих, найсправжніших людей, гірко плачу. Анна Липківська, дякую, що ви були з нами. Вічна пам'ять», – написав Ар'є у Facebook.

На смерть Липківської відреагував журналіст і критик Олег Вергеліс.

«Аня Липківська - камертон нашого театрального життя, талановитий театральний критик, порядна добра людина, професіонал високого ґатунку, учениця Валентини Ігорівни Заболотної. Її тексти у журналі "Український театр" у 80-90-ті були і для мене катедрою театральної ритики, її тексти навчали щиро любити і об’єктивно аналізувати театральний процес в Україні», – написав Вергеліс.

Анна Липківська - українська театрознавець, кандидат мистецтвознавства, співробітниця Київського інституту проблем сучасного мистецтва. Лауреат Премії в галузі театрознавства і театральної критики. Останніми роками Анна Липківська була викладачкою Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. Вона викладала студентам історію театру, історію всесвітньої драматургії та керувала магістерськими роботами.

Фото: Анна Липківська/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY