detector.media
23.03.2021 16:34
Дмитро Сухолиткий-Собчук завершив зйомки фільму «Памфір»
Дмитро Сухолиткий-Собчук завершив зйомки фільму «Памфір»
Реліз стрічки запланований на 2022 рік.

Про це повідомляє піар-служба фільму.

Дебютну ігрову повнометражну стрічку Дмитра Сухолиткого-Собчука знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 року по лютий 2021 року. Серед локацй – більше десяти населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Ролі у фільмі виконали: Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Олександр Ярема, Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Петро Чичук, Галина Свята, Георгій Поволоцький, Олексій Лейбюк та Зіновій Симчич. У масових сценаї також знімалося місцеве населення.

За словами продюсерки Олександри Костіної, над постпродакшном фільму працюватимуть у Франції та Польщі.

«Памфір» створюється у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Виробництво фільму здійснює компанія BOSONFILM спільно з Les Films D’Ici, MADANTS, Quijote та у партнерстві з Mainstream pictures. Продюсери проекту – Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик та Жанкарло Насі.

Нагадаємо, за сюжетом, Памфір хоче бути хорошим сім’янином, але доля дає йому випробовування і він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї. Біблійний сюжет про Авраама поставлений за канонами грецької трагедії на тлі українського національного карнавалу Маланки.

Кінопроєкт фільму «Памфір» став переможцем 11 пітчингу Держкіно. На етапі препродакшну отримав фінансову підтримку від Українського Культурного Фонду. Також отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF), швейцарського фонду Visions Sud Est , європейського фонду Hubert Bals Fund а також французького національного центру кіно CNC Aide aux cínemas du monde.

Як писав «Детектор медіа», сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script & Pitch) 2016 і MIDPOINT Intensive 2017. Проєкт було відібрано до Cinéfondation Residence Каннського міжнародного кінофестивалю

Про виробництво фільму «Памфір» читайте в інтерв'ю з Дмитром Сухолитким-Собчуком. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY