detector.media
23.03.2021 16:27
Держкіно запропонувало українцям обрати фільми, які покажуть до 30-ї річниці Незалежності
Держкіно запропонувало українцям обрати фільми, які покажуть до 30-ї річниці Незалежності
Опитування триватиме до кінця липня 2021 року, відібрані стрічки вийдуть на екрани кінотеатрів у серпні.

Державне агентство з питань кіно просить громадян обрати українські фільми, які покажуть у кінотеатрах до 30-ї річниці Незалежності України. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

В агентстві зазначили, що за роки незалежності в країні було знято багато фільмів, а українське кіновиробництво пройшло за цей час складний шлях від спаду до відновлення та розвитку.

У відомстві додали, що одним із поштовхів до появи сучасного українського кіно стало скасування в 2011 році системи держзамовлення, коли Держкіно провело перший відкритий пітчинг – конкурсний відбір кінопроєктів на отримання державного фінансування.

Відтоді в кінотеатральний прокат і на фестивальні майданчики України та світу вийшла чимала кількість фільмів, створених за державної підтримки.

«Багато з них стали твоїми улюбленими, про деякі ти чув, але не зміг подивитися, якісь не потрапили у твоє поле зору – саме тому зараз ми пропонуємо тобі обрати своє кіно: ті українські фільми, які ти хотів би побачити на екранах кінотеатрів у 30-й день народження нашої країни», – йдеться в повідомленні.

Опитування триватиме до кінця липня 2021 року, відібрані стрічки вийдуть на екрани кінотеатрів у серпні, до 30-ї річниці Незалежності України.

Списки фільмів є в каталозі на сайті Держкіно, саме опитування знаходиться за активним посиланням.

Ілюстрація: Держкіно України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY