detector.media
21.03.2021 16:53
Фільм «Лимани. Бій за рай» Сергія Лисенка отримав головний приз пітчингу East Doc Platform 2021
Фільм «Лимани. Бій за рай» Сергія Лисенка отримав головний приз пітчингу East Doc Platform 2021
East Doc Platform у Чехії є одним із найбільших документальних форумів Центральної та Східної Європи.

Документальний фільм «Лимани. Бій за рай» Сергія Лисенка отримав головний приз пітчингу East Doc Platform 2021 та режисерську нагороду від Current Time TV. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Міжнародне журі відзначило у стрічці Сергія Лисенка «дуже сильні сцени, героїв та тему жадібності людини проти захисту світу природи».

У фільмі йдеться про багаторічну боротьбу за збереження заповідної території Національного природного парку «Тузлівські лимани» – унікального природного комплексу на березі Чорного моря.

Це контрастне життя між двома світами: світом прекрасної природи та світом напруженої, небезпечної боротьби. В цьому житті є все: райські пейзажі, дикі звірі, пелікани, море і – разом з тим – нічні погоні за браконьєрами, суди з незаконними забудовниками, викрадення та залякування активістів.

Кінопроєкт документальної неігрової драми «Лимани» став одним із переможців 12-го конкурсного відбору Держкіно.

Режисер та автор сценарію стрічки – Сергій Лисенко, продюсери фільму – Ганна Капустіна та Олександра Кравченко (ТОВ «Альбатрос Коммунікос Україна»).

Державна фінансова підтримка стрічки склала 3 млн 631 тис. 300 грн (100% загальної вартості виробництва фільму).

East Doc Platform – це ключова нетворкінгова подія, присвячена документальним фільмам із Центральної та Східної Європи у процесі виробництва, яка щороку об'єднує продюсерів, телекомпанії, дистриб’юторів та відбірників фестивалів із усього світу. Організатором форуму є Інститут документального кіно (IDF) у Чехії.

Нагадаємо, через впровадження локдауну в Києві фестиваль Docudays UA цьогоріч відбудеться онлайн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY