detector.media
20.03.2021 10:22
Поліція повідомила киянину про підозру у нападі на журналістку Kyiv.Live
Поліція повідомила киянину про підозру у нападі на журналістку Kyiv.Live
Кримінальне провадження перекваліфіковано із перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на погрозу або насильство щодо журналіста.

Поліція повідомила про підозру киянину у нападі на журналістку Kyiv.Live у грудні 2020 року. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Особу чоловіка встановили оперативники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України. Повідомляється, що фігурант визнав свою провину.

Інцидент стався в грудні минулого року біля станції метро «Видубичі». Тоді у прямому ефірі чоловік вдарив журналістку Kyiv.Live та втік із місця події.

«Фігуранту не сподобалося, що журналісти знімали сюжет. Він підійшов до дівчини, почав конфлікт і штовханину. На пояснення представниці телеканалу щодо проведення зйомки чоловік не реагував, вдарив потерпілу в обличчя та втік. Згідно з висновком проведеної судово-медичної експертизи, у журналістки легкі тілесні ушкодження», – зазначили в поліції.

Підозрюваний у нападі – раніше не судимий киянин, 1960 року народження.

Кримінальне провадження перекваліфіковано із перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на погрозу або насильство щодо журналіста (ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України). 

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Йому загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, у Харківській області суд призначив покарання нападникам на працівників каналу «112 Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY