detector.media
18.03.2021 19:49
hromadske презентувало документальний фільм «Поховані сміттям»
hromadske презентувало документальний фільм «Поховані сміттям»
Стрічка розповідає про трагедію на сміттєзвалищі піді Львовом у 2016 році.

На платформах hromadske презентували новий документальний фільм «Поховані сміттям». Про це повідомляється у пресрелізі.

У травні 2016 року на полігоні в Грибовичах на Львівщині стався обвал: лавина зі сміття накрила чотирьох людей, троє з них були пожежниками. Усі вони загинули. Фільм hromadske розповідає про те, як упродовж п’яти років три вдови шукають правду, хто винен у загибелі їхніх чоловіків.

«Ще до трагедії мені вдалося побувати на найбільшому в Україні сміттєзвалищі піді Львовом, і вже тоді воно наводило жах своїми розмірами, висотою і безладністю, як-то нелегальним сортуванням сміття. На моїх очах десятки людей збирали сміття, по яке приїжджали невідомі машини. А дирекція полігону лише знизувала плечима, що нічого не може зробити. Хоча це був об'єкт, де вхід стороннім був суворо заборонений. Пожежі там були й раніше. Пожежники зазначають — саме через збирачів сміття, які палили шини там само, на місці, заради металу в них», — розповіла авторка фільму Мар’яна П’єцух.

Документальний фільм «Поховані сміттям» можна подивитись за посиланням.

Над проєктом працювали: авторка і журналістка Мар’яна П’єцух, оператор і режисер монтажу Олександр Назаров, генеральна продюсерка Анастасія Станко.

Раніше hromadske презентувало документальний фільм «Лікувати/карати» про людей, які страждають від туберкульозу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY