detector.media
18.03.2021 15:25
Проти Рабіновича відкрили кримінальну справу через мапу України без Криму
Проти Рабіновича відкрили кримінальну справу через мапу України без Криму
Справа відкрита за зверненням народної депутатки від партії «Голос» Соломії Бобровської.

Проти нардепа від «ОПЗЖ» Вадима Рабіновича відкрили кримінальну справу через публікацію мапи України без Криму. Про це повідомила у Facebook нардеп від «Голосу» Соломія Бобровська.

За словами Бобровської, це продовження історії, коли Рабінович виклав у мережі мапу України без Криму. Сама мапа була підписана «На якій мові говорить Незалежная» і нібито показувала, що в Україні у домашньому вжитку переважає російська мова.

«Раджу Рабіновичу не заграватись в сепаратизм, якщо він не хоче знову опинитись у в’язниці. Буду пильнувати за цією справою і надіюсь, суд і правоохоронні органи візьмуть за приклад роботу РНБО щодо обнаглівшої 5 колони», – повідомила Бобровська.

Вадим Рабінович – один з лідерів проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя», яка, зокрема, виступає за припинення санкцій проти Росії та відновлення зв'язків з Росією та СНД.

Рабінович донедавна був співвласником супутникового телеканалу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»). Але в червні 2020 року продав свою частку 50% київському ТОВ «Тауер групп» (кінцеві бенефіціарні власники - народний депутат від ОПЗЖ Вадим Столар і адвокат Сергій Турчінов). Решта 50% належать британській компанії «Лонгера лімітед» (кінцевий бенефіціарний власник - Юрій Олексієнко).

У липні 2020 року колишній народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бригинець продав Рабиновичу свої корпоративні права на музичний телеканал O-TV. Сума угоди – 2 мільйони 766 тисяч гривень. 

23 лютого у Верховну Раду нардепи Європейської Солідарності подали законопроєкт №5135 про кримінальну відповідальність за колабораціонізм з Росією.

Під колабораціонізмом автори законопроєкту розглядають публічні заклики, спрямовані на підтримку чи співробітництво з державою-агресором та/або окупаційною владою, ведення господарської діяльності спільно з окупаційною владою та суб’єктами господарювання, які знаходяться на окупованих територіях. Також колабораціонізмом пропонується вважати неодноразове розміщення для загального перегляду у мережі Інтернет закликів до підтримки дій держави-агресора та організацію та участь у проведенні інформаційних кампаній, спрямованих на забезпечення підтримки держави-агресора.

Нардепи від «Слуги народу» також подали до парламенту альтерантивні законопроєкти про встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм. 

Фото: пресслужба «ОПЗЖ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY