detector.media
18.03.2021 15:09
КМДА має запропонувати сфері культури компенсацію за збитки – Ткаченко
КМДА має запропонувати сфері культури компенсацію за збитки – Ткаченко
Мінкульт готовий поділитись досвідом з КМДА та підказати, як впровадити цей механізм.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав, що Київська міська державна адміністрація має запропонувати для культури компенсацію за збитки, які сфера понесе через введення суворого карантину. Про це він 18 березня написав у Telegram.

«Ситуація напружена. Хоч помаранчева зона зберігається, але локдаун для культури та креативних індустрій з 20 березня – однозначно, спірне рішення. Нагадаю, що саме культура та креативний бізнес сумлінно дотримувались і дотримуються вимог санепідем обмежень та зазнали найбільших економічних збитків через пандемію Ковід-19. Приймаючи подібне, потрібно зважати на наслідки і запропонувати компенсацію за збитки для культури», – заявив міністр.

Він сказав, що Мінкульт готовий поділитись досвідом з КМДА та підказати, як впровадити механізм компенсацій.

Нагадаємо, 18 березня 2021 року мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в Києві з 00:01 20 березня почнуть діяти обмеження червоної зони карантину. За попередньою інформацією, Київ перебуватиме у червоній зоні до 9 квітня. Рішення про вхід міста у червону зону ухвалила місцева комісія з надзвичайних ситуацій у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. 

Фото: КМДА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY