detector.media
18.03.2021 13:30
Оксана Марченко та Наталія Лавренюк намагаються оскаржити санкції у Верховному Суді
Оксана Марченко та Наталія Лавренюк намагаються оскаржити санкції у Верховному Суді
Санкції проти Марченко та Лавренюк були введені через «фінансування тероризму».

Дружина нардепа від «ОПЗЖ» Оксана Марченко та цивільна дружина нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака Наталія Лавренюк намагаються оскаржити у Верховному Суді запроваджені проти них санкції РНБО. Про це передає пресслужба Верховного Суду.

Позов від Марченко надійшов 16 березня, а позов Лавренюк – 17 березня. У вівторок, 15 березня, до Верховного Суду надійшов позов від компанії EVIRER LTD, зареєстрованої в Об'єднаних Арабських Еміратах. Вона також оскаржує санкції проти себе.

Суд відкрив провадження в адміністративній справі № 9901/69/21 за цим позовом. Розгляд справи призначили на 7 квітня 2021 року.

Раніше позови з оскарженням санкції РНБО до Верховного Суду подали Віктор Медведчук та Тарас Козак.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та дружини нардепа Тараса Козака Наталії Лавренюк. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

За даними джерел ZN.ua, Марченко і Лавренюк володіють заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

Як пише видання, Оксана Марченко володіє 75% заводу, а Лавренюк - 25%. Зазначений завод забезпечує нафтопродуктами «ДНР» і «ЛНР». При цьому санкції проти Лавренюк могли ввести і як проти іноземної особи, адже у неї, як пише видання, є паспорт РФ.

Скріншот відео: NewsOne/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY