detector.media
18.03.2021 10:11
ABC News опублікував відео інтерв’ю, в якому Байден назвав Путіна вбивцею
ABC News опублікував відео інтерв’ю, в якому Байден назвав Путіна вбивцею
Повне відео інтерв'ю розміщене на сайті ABC News.

Телеканал ABC опублікував відео інтерв’ю, в якому президент США Джо Байден ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею. Текст з розшифровкою інтерв’ю вийшов на сайті каналу 17 березня.

Відповідаючи на питання журналіста Джорджа Стефанопулоса про те, чи є Путін на думку Байдена вбивцею, президент відповів ствердно.

«Угу, так», – сказав Байден.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів.

«Він заплатить свою ціну. Я мав з ним розмови і я знаю його відносно добре... я казав йому: Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це сталося, то готуйтеся…», – зазначив президент США.

Повне відео інтерв'ю за активним посиланням.

Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, нардепа Андрія Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ.

Автори доповіді стверджують, що Деркач «зіграв вагому роль у спробах Росії вплинути на вибори, він має зв'язки з російськими чиновниками, а також з російськими спецслужбами». За даними розвідки, російська агентура в Україні розповсюджувала «плівки Порошенка-Байдена» та дезінформацію про сина Байдена Гантера через ЗМІ США та близьке оточення Дональда Трампа.

Однак, розвідка не зафіксувала жодних кібератак з боку Росії на інфраструктуру проведення виборів.

Посольство Росії в США висновки американської розвідки про втручання Кремля у президентські вибори назвало безпідставними. 

3 листопада 2020 року у США відбулись президентські вибори, демократ Джо Байден отримав більшість голосів у загальнонаціональному масштабі. У США вибори президента не є прямими через наявність Колегії виборників, яка складається з делегатів від кожного штату. За підсумками голосування 14 грудня Джо Байден набрав 306 голосів виборників, а його суперник Дональд Трамп – 232 голоси. 7 січня Конгрес затвердив перемогу Байдена на президентських виборах.  

Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Жертвами російської агресії стали понад 13 тисяч громадян України. До війни проти України активно залучена і російська пропаганда. 

Скріншот відео: ABC News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY