detector.media
17.03.2021 17:18
Венедіктова заявила, що не отримувала матеріали для підписання підозри Медведчуку
Венедіктова заявила, що не отримувала матеріали для підписання підозри Медведчуку
Жоден орган досудового розслідування не надав матеріалів для підписання підозри Віктору Медведчуку.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що їй не надавали доказової бази для підписання підозри лідеру «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку. Як повідомляє Gazeta.ua, про це Венедіктова заявила під час пресконференції 17 березня.

Венедіктова вказала на низку кримінальних проваджень, у яких фігурує Медведчук, але зазначила, що це «розслідує не генеральний прокурор».

«У мене немає таких функцій, я нікого не допитую. До мене приходять органи слідства, показують, кажуть: «Ірина Валентинівна, є матеріали. Подивіться, треба підписати підозру». Я дивлюся доказову базу, якщо вважаю підозру аргументованою і законною – я це роблю. На сьогоднішній день жоден орган досудово розслідування матеріалів не надав», – заявила Венедіктова.

Генпрокурорка додала, що вважає обґрунтованими матеріали, які надала СБУ для запровадження санкцій проти Медведчука.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

25 лютого видання «Цензор.НЕТ» оприлюднило запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова та Віктора Медведчука  від 2014 року. Сурков та Медведчук обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі.

Коментуючи публікацію плівок в СБУ повідомили, що ретельно вивчають записи щодо наявності в діях співрозмовників ознак кримінального правопорушення. «Європейська Солідарність» заявила, що до витоку «плівок Медведчука-Суркова» причетний заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов. 

9 березня СБУ допитала народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука в межах розслідування справи про державну зраду. 

Питання слідчих стосувалися в тому числі і фактів, які фігурують в так званих «плівках Медведчука-Суркова», які раніше були оприлюднені у ЗМІ.

15 березня видання Оbozrevatel опублікувало нові плівки «Медведчука-Суркова». На записах люди, голоси яких схожі на голоси Медведчука і Суркова, зокрема, обговорюють спробу колишнього глави СБУ (на момент запису розмови – заступника глави відомства) Василя Грицака зв'язатися з «міністром оборони ДНР» Володимиром Кононовим.    

Ексголова СБУ Василь Грицак заявив, що в 2014 році дійсно контактував із «міністром оборони ДНР» Володимиром Кононовим щодо обміну полоненими.

Фото: Офіс Генерального прокурора/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY