detector.media
17.03.2021 10:50
«Це була гідна відповідь». Арестович пояснив, чому використав ненормативну лексику у соцмережі
«Це була гідна відповідь». Арестович пояснив, чому використав ненормативну лексику у соцмережі
Арестович назвав ботом дописувача, який попросив його писати пости українською мовою.

Радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович пояснив, чому використав нецензурну лексику під час спілкування у мережі Facebook з одним із дописувачів. Про причини свого вчинку він розповів в етері каналу «Україна 24».

«Це була гідна відповідь людині на тій мові, яку вона розуміє. Оцінку дадуть ті, хто мене призначав, але я хочу внести роз'яснення. Це (користувач соцмережі, якому відповідав Арестович) не людина, це бот. Людина, у якої профіль прописаний російською мовою, приходить до мене, мій профіль прописаний українською мовою, і щось вимагає. Це боти, які не хочуть встановлювати реальні факти», – сказав він.

Також у Facebook Арестович заявив, що він не перебуває на державній посаді і не є державним службовцем.

«Відповідно, не отримую грошей за свою роботу. Навпаки: я забираю гроші у своїх трьох дітей, щоб допомагати державі на громадських засадах. Гроші, час, сили. Якщо буде моя «відставка», відбудеться дві речі: у мене стане набагато більше часу, сил, коштів, – у вас стане менше інформації з профільних тем. Окремим депутатам, які домагаються моєї «відставки», я, в такому випадку, перешлю пляшку шампанського – від сім'ї, яка давно забула, як я виглядаю», – написав Арестович.

16 березня Олексій Арестович на прохання написати пост у соцмережі щодо засідань ТКГ українською мовою послав користувача «на х*й».

Нардеп Євгенія Кравчук назвала поведінку Арестовича «свинством» та хоче запросити його на засідання фракції, щоб він дав свої пояснення. 

15 лютого 2021 року народна депутатка «Європейської солідарності» Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV через сексистські висловлювання позаштатного радника керівника Офісу президента та спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича.

Він спершу звинуватив партію «Європейська солідарність» в «деморалізації українських військових», у роботі «за російськими наративами» та «чорній політичній пропаганді». Потім додав, що партія «ЄС» «скотилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ».

Ведучий Вадим Карп'як вирішив достроково завершити ефір. Він пояснив, відповідно до внутрішніх правил, під час модерування дискусії має реагувати на антидержавні й антизаконні заклики, а також на образливі висловлювання.

У відповідь на заклики вибачитися за сексистські висловлювання під час ефіру програми «Свобода слова» Арестович вирішив своєрідно «віджартуватися».

Фото: Олексій Арестович/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY