detector.media
16.03.2021 13:17
ZIK просить суд скасувати рішення Нацради про попередження та штраф
ZIK просить суд скасувати рішення Нацради про попередження та штраф
Суд ще не вирішив, чи відкривати провадження за цим позовом.

Телеканал ZIK (ТОВ «ТРК "Нові комунікації"») попросив Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення про результати позапланової безвиїзної перевірки від 12 лютого. Про це 15 березня повідомив ОАСК.

Регулятор оголосив попередження ZIK, зокрема, через заклики до розв’язування агресивної війни та розпалювання ворожнечі. Телеканал оштрафували на понад 300 тисяч гривень.

«"Z ZIK" просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення про результати позапланової безвиїзної перевірки телеканалу, датоване 12 лютого 2021 року. Також серед позовних вимог зазначено – визнати протиправним та скасувати розпорядження Нацради про усунення порушень законодавства та сплату штрафу», – розповіли в ОАСК.

Суд ще не вирішив, чи відкривати провадження за цим адміністративним позовом.

Нагадаємо, 6-8 жовтня 2020 року NewsOne, «112 Україна» та ZIK транслювали програми та сюжети про зустріч народного депутата, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві. Темами зустрічі були налагодження відносин Росії з Україною, постачання російської вакцини від СОVID-19 «Супутник V» в Україну та святкування 75-річчя перемоги у німецько-радянській війні. 

15 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZIK через ознаки пропаганди органів держави-агресора. «Детектор медіа» у своєму аналітичному огляді «Детектор виборів» звертав увагу на те, як активно медіа ОПЗЖ висвітлювали поїздку Медведчука до Путіна.

12 лютого 2021 року Нацрада вирішила звернутись до суду щодо анулювання ліцензій ZIK та «112 Україна». Регулятор пояснив, що обидва канали під час проведення кількох перевірок не надали усіх потрібних документів (зокрема, копії сіток мовлення). Нацрада також оголосила кілька попереджень за розпалювання ворожнечі в ефірі, за трансляцію зустрічі Медведчука з Путіним, а також через марафон «Тхне Соросом»  та анонс марафону «Реванш соросятні». За останній регулятор оштрафував ZIK на 341 тисячу 667 гривень. Окрім цього, штраф через наявність у висловлюваннях гостей програм закликів до розпалення агресивної війни та ворожнечі в розмірі 114 тисяч гривень.

Фото: ОАСК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY