detector.media
16.03.2021 12:40
Маруся Звіробій зняла свою кандидатуру з довиборів на користь «Свободи»
Маруся Звіробій зняла свою кандидатуру з довиборів на користь «Свободи»
Довибори в 87 окрузі відбудуться 27 березня.

Волонтерка та висуванка Європейської Солідарності Маруся Звіробій (Олена Біленька) знімає свою кандидатуру на довиборах у Верховну Раду у 87 окрузі на Прикарпатті. Про це повідомляє пресслужба «Європейської Солідарності»

За словами Звіробій, 87-й округ став своєрідним «полем боротьби за Україну, на якому зіткнулися представники олігархів та патріотичних сил». Тому вона вирішила зняти свою кандидатуру на користь «свободівця» Руслана Кошулинського.

«Розуміючи, що своїм взаємопоборюванням ми з Кошулинський можемо відкрити дорогу представникам олігархів до Верховної Ради, я прийняла рішення підтримати представника патріотичних сил Руслана Кошулинського і нагадати всім представникам політичних сил, що Україна понад все – це інструкція до виконання, а не просто гасло», – пояснила Маруся Звіробій.

За її словами, «Свобода» та «Європейська Солідарність» змогли домовитися, щоб «не пропустити до Ради представників олігарха Коломойського та зеленої влади».

За останніми даними групи «Рейтинг», станом на першу половину березня виборці, які планують голосувати на окрузі, мають такі симпатії:

Соціологи відзначають, що за останній місяць зросли рейтинги Кошулинського і Вірастюка, а у Шевченка - трохи знизився.

Попередній депутат від 87 округу – Зіновій Андрійович, обраний від Слуги народу вирішив скласти мандат, щоб стати мером Надвірної. Це місто він очолював до того, як стати депутатом.

У жовтні 2019 року Маруся Звіробій і Софія Федина записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області.

«Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають… Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», – сказала Федина під час стріму.

Державне бюро розслідувань відкрило провадження через висловлювання Звіробій та Федини. Голова СБУ Іван Баканов сказав, що його відомство також має провадження щодо висловлювань Софії Федини.

6 лютого 2020 року слідчі ДБР повідомили Марусі Звіробій про підозру у погрозі вбивством президенту України, вчиненій у зв’язку із його державною діяльністю (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України).

12 лютого підозру оголосили Софії Федині. Печерський районний суд 10 лютого 2020 року відпустив Марусю Звіробій під особисте зобов’язання. 10 березня суд відпустив Софію Федину під особисте зобов'язання з покладенням певних обов'язків. Згодом з них зняли запобіжні заходи.

8 травня ДБР повідомило про завершення розслідування, а 29 липня Бюро вручило обвинувальний акт Софії Федині.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY