detector.media
15.03.2021 18:18
США засудили масові арешти в РФ і закликали припинити «переслідування незалежних голосів»
США засудили масові арешти в РФ і закликали припинити «переслідування незалежних голосів»
Російські правоохоронці провели затримання учасників форуму «Муніципальна Росія», серед затриманих були відомі опозиційні політики і журналісти.

Держсекретар США Ентоні Блінкен засудив масові арешти, які провели російські правоохоронці під час форуму «Муніципальна Росія», коли було заарештовано майже 200 осіб. Відповідну заяву Блінкен розмістив у Twitter. 

«Російський уряд на сумнівних підставах затримав майже 200 муніципальних лідерів та політиків, включаючи політичних активістів Володимира Кара-Мурзу та Юлію Галяміну. Ми закликаємо припинити переслідувати незалежні голоси», – написав Блінкен.

14 березня поліція провела арешти учасників форуму «Муніципальна Росія» лише через годину після його початку. Учасники зібралися, щоб обмінятися досвідом і обговорити можливості взаємодії під час кампанії з виборів до Держдуми.

Серед затриманих були відомі опозиційні політики, активісти та журналісти: Ілля Яшин, Юлія Галяміна, Євген Ройзман, Володимир Кара-Мурза. 

Увечері в суботу всі затримані були відпущені після складання адміністративних протоколів. Московська поліція пояснила затримання порушенням санітарних норм, хоча на фотографіях видно, що практично всі учасники форуму були в масках), а також участю в ньому людей, пов'язаних з «небажаними організаціями».

Російська агенція РБК з посиланням на джерела в московській мерії повідомила, що рішення розігнати форум ухвалювалося на федеральному рівні, а затримання проводило ФСБ. Співрозмовник РБК назвав інцидент «акцією залякування перед думської кампанією». Вибори до Держдуми РФ повинні відбутися 19 вересня. 

Скріншот відео: Радіо Свобода  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY