detector.media
15.03.2021 14:43
Колектив Довженко-Центру заявив про загрозу руйнації установи
Колектив Довженко-Центру заявив про загрозу руйнації установи
В установі вважають, що переведення Центру в сферу управління Держкіно є вкрай негативним.

Колектив Довженко-Центру надіслав листа прем'єр-міністру Денису Шмигалю, міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку через можливе переведення установи в управління Держкіно. Текст листа оприлюднено на сайті Довженко-Центру.

«Ми глибоко занепокоєні інформацією щодо можливого переведення Довженко-Центру в сферу управління Держкіно, затримкою фінансування нашої інституції, а також через порушення проведення конкурсної процедури на посаду Генерального директора Довженко-Центру», – зазначається у документі.

В установі вважають, що переведення Центру в сферу управління Держкіно є вкрай негативним.

«Довженко-Центр є інституцією, яку не можна розглядати як індустріальну. Його статутні завдання є значно ширшими, аніж сфера кіновиробництва, якою покликане опікуватися Держкіно, і лежать у сфері культурної спадщини, архівної та музейної справи. На відміну від Міністерства культури та інформаційної політики України, у Держкіно не має досвіду та необхідних компетенцій з управління нерухомим майном, капітальними інвестиціями, музейним та архівним фондами», – зазначають автори листа.

28 травня Довженко-Центр оголосив про свою платонеспроможність через те, що Міністерством фінансів не було підписано бюджетну програму «Державна підтримка кінематографії». Працівникам інституції не виплачено заробітну плату за січень-лютий 2020 року, також немає змоги забезпечувати охорону та необхідні кліматичні умови фільмофонду.

В травні 2020 року в Довженко-Центрі пройшли обшуки, серед причин слідчих дій називали проблеми з фінансуванням центру.  

У липні 2020 року Мінфін підписав паспорт бюджетної програми на відновлення фінансування Довженко-центру.

Довженко-Центр – державний фонд фільмів, в якому зберігається понад 6 000 художніх, документальних і анімаційних українських і зарубіжних фільмів. У структурі центру є Кіноархів, кінолабораторія, Музей кіно, Фільмофонд і медіатекаНа базі Центру працює перформативна платформа «Сцена 6».

Графіка: Довженко-Центр/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY