detector.media
15.03.2021 13:02
За незаконну ретрансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia провайдер отримав штраф у 34 тисячі гривень
За незаконну ретрансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia провайдер отримав штраф у 34 тисячі гривень
Сума збитку, нанесеного правовласникам, становить 300 тисяч гривень. Ці кошти провайдер відшкодував ще на стадії досудового слідства.

Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав винним провайдера IMAtv.net з міста Вишневого Київської області у незаконній ретрансляції каналів медіагруп «1+1 медіа» (1+1, 2+2, ТЕТ, Плюсплюс, УНІАН, Бігуді) і StarLightMedia (ICTV, СТБ, Новий канал, Оце ТБ, М1, М2). Таке рішення суд виніс 3 березня. Про це повідомляє пресслужба «Чистого неба».

Суддя виніс вирок, яким призначив штраф в 34 тис. грн.

Під брендом IMAtv.net діє дочірнє підприємство «Телерадіокомпанія “РЕГІОН”» Товариства з обмеженою відповідальністю «ІМА».

Вперше медіагрупи зафіксували порушення на початку 2019 року. Провайдер надавав послуги кабельного телебачення у Київській області, ретранслюючи українські телеканали шляхом декодування сигналу і тим самим, за інформацією ініціативи, порушуючи суміжні права телеканалів. На попереджувальні листи й дзвінки провайдер не реагував, тому правовласники подали заяви у поліцію про вчинення злочину. Було відкрито кримінальне провадження за статтею ч. 1 ст. 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав).

На початку 2020 слідчий Києво-Святошинського відділення поліції спільно з співробітниками Кіберполіції, а також експертної служби МВС України провели обшуки в приміщеннях провайдера, в ході яких вилучили телекомунікаційне обладнання. Згодом статтю перекваліфікували ч. 3 ст. 176 КК України (порушення авторського права і суміжних прав, яке завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі).

Сума збитку, нанесеного правовласникам, становить 300 тисяч гривень. Матеріальні збитки правовласникам були повністю відшкодовані ще на стадії досудового слідства.

«Завдяки злагодженим діям уповноважених представників медіагруп «1+1 медіа» та StarLightMedia, правильно вибудуваній комунікації й проведеним переговорам з підозрюваним, останній повністю визнав свою провину та прийняв рішення укласти угоду з обвинуваченням. Таким чином, за згодою потерпілих, суд засудив обвинуваченого до покарання у вигляді мінімального штрафу, передбаченого санкцією відповідної статті КК, зобов'язавши при цьому відшкодувати витрати на процесуальні дії», — повідомив адвокат, партнер Smartsolutions law group, Олександр Папуця.

В'ячеслав Мієнко, керівник Ініціативи «Чисте небо», переконаний, що цей кейс сприятиме тому, що «провайдери або інші суб'єкти, які порушують права інтелектуальної власності, будуть більш чуйно реагувати на неодноразові прохання правовласників припинити незаконні дії».

Нагадаємо, IMAtv.net входив до blacklists.org.ua, переліку провайдерів, до яких мають претензії правовласники.

 

Ілюстрація: «Чисте небо»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY