detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
12.03.2021 16:03
Телеканали UATV та «Дом» призупинили виплати зарплат через незатвердження бюджетної програми
Телеканали UATV та «Дом» призупинили виплати зарплат через незатвердження бюджетної програми
Очільниця каналів переконує, що ця ситуація лише формальність, і жодних загроз фінансуванню мовників не має.

«Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якої входять державні телеканали UATV та «Дом», через незатвердження паспорту бюджетної програми не має змоги виплачувати зарплати та здійснювати інші платежі. Підприємство розіслало відповідний лист своїм співробітникам. Про це повідомляють джерела «Детектор медіа».

Генеральна директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська підтвердила цю інформацію. І зазначила, що ця ситуація пов’язана з переходом «Мультимедійна платформа іномовлення» у підпорядкування від Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Як тільки цей процес завершиться і будуть підписані усі документи зможемо виплатити усі зарплати. Орієнтовно це станеться наступного тижня. І безумовно це лише формальність», – сказала вона.

За її словами, жодних загроз фінансуванню каналів підприємства наразі немає.

Нагадаємо, 20 січня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, яким передав Мультимедійну платформу іномовлення України в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» розпочав мовлення 1 березня 2020 року. Він створений на базі каналу іномовлення UATV. UATV продовжив мовлення на одному із супутників, транслюючи повтори програм.

У червні 2020 року розпочався процес передачі телеканалу «Дом» зі сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. У жовтні очільниця Мультимедійної платформи іномовлення України Юлія Островська повідомляла «Детектору медіа», що телеканал «Дом» перейде в управління Мінреінтеграції після 1 січня 2021 року.

У проєкті державного бюджету на 2021 рік створили нову бюджетну програму Мінреінтеграції «Забезпечення інформаційного суверенітету України, розвиток мов корінних народів, що проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь та фінансова підтримка системи державного іномовлення України», на яку запланували 355,4 млн грн. В ухваленому законі про держбюджет на 2021 рік на цю програму передбачили трохи меншу суму – 348,8 млн грн.

Ілюстрація: логотип каналу «Дом»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY