detector.media
12.03.2021 11:01
Нацрада оскаржуватиме рішення суду, що стоїть на заваді створенню державного мультиплексу МХ-7
Нацрада оскаржуватиме рішення суду, що стоїть на заваді створенню державного мультиплексу МХ-7
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення готує апеляцію на рішення суду, який скасував можливість для створення цифрового мультиплексу МХ-7.

Про це «Детектор медіа» повідомили у пресслужбі регулятора.

«Оскільки  відбувся суд першої інстанції, то звісно, що Національна рада буде це рішення оскаржувати. Наразі відповідний підрозділ готує апеляцію», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Члени Нацради поки що не коментують згадане рішення.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», наприкінці лютого 2021 року Окружний адміністративний суд міста Києва у справі за позовом оператора зв’язку «Мобіком» визнав протиправним та скасував рішення Нацради щодо створення цифрового мультиплексу МХ-7. Суд підтримав позицію позивача про те, що цьому рішенню мав передувати конкурс.

Нагадаємо, рішення «Про створення багатоканальної телемережі у діапазоні 174-230МГц (МХ-7)» регулятор прийняв 5 грудня 2019 року. Ці частоти планувалися для державного мультиплексу  Концерну РРТ.

2 березня 2021 року Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України заявила про створення державного цифрового мультиплексу МХ–7, який розпочне свою роботу восени 2021 року й дасть змогу мовити у Т2 ще 12 каналам.

1 березня, за день до повідомлення Держспецзв’язку про створений мультиплекс, заявку до Нацради на отримання ліцензії провайдера програмної послуги  мультиплексу МХ-7 подала ТОВ «Нові телекомунікаційні мережі».

Найближчим часом Нацрада планує розглянути нову заявку. Член Нацради Олександр Ільяшенко у коментарі «Детектору медіа» сказав, що надати ліцензію без конкурсу, про що просять «Нові телекомунікаційні мережі», неможливо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY