detector.media
11.03.2021 15:37
У Нідерландах суд зобов'язав видання Пригожина видалити матеріали про Bellingcat. Штраф може скласти півмільйона євро
У Нідерландах суд зобов'язав видання Пригожина видалити матеріали про Bellingcat. Штраф може скласти півмільйона євро
У статтях пов'язаної з Пригожиним агенції розповсюджувалася брехлива інформація про Bellingcat.

Журналісти Bellingcat виграли суд у петербурзького інформагентства РИА ФАН, яке пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, також відомим як «кухар Путіна». Як повідомляє Bellingcat, судовий процес відбувався у Нідерландах.

«Окружний суд Амстердама виніс судове забезпечувальне рішення проти петербурзького інформаційного агентства РИА ФАН, яке не з'явилось на судове засідання. Рішення вважає п'ять статей, опублікованих РИА ФАН у липні і серпні 2020 року, некоректними і незаконними», – говориться в заяві.

Зокрема, у статтях агенції розповсюджувалася брехлива інформація про те, що дослідник Bellingcat Пітер ван Гюйс (чиє ім'я РИА ФАН неправильно писало як «Пітер ван Хьюс») та інші журналісти Bellingcat надсилали повідомлення з погрозами співробітникам РИА ФАН, а також пропонували їм хабар.

«Ґрунтуючись на доказах, поданих Bellingcat, суд вважає ці твердження помилковими, не підтвердженими фактами і незаконними», – повідомили журналісти.

Суд зобов'язав РИА ФАН оплатити судові витрати Bellingcat, а також видалити образливі статті. РИА ФАН також зобов'язано опублікувати спростування на своєму сайті протягом шести місяців. У разі невиконання РИА ФАН постанови суду на компанію буде накладено щоденний штраф в розмірі 25 000 євро за кожен день недотримання до максимальної суми в 500 000 євро.

«Публікації РИА ФАН розповсюджувалися в соціальних мережах і передруковувалися на інших сайтах, афілійованих із медіагрупою "Патріот". Головою опікунської ради медіагрупи "Патріот", одним із засновників якої є РИА ФАН, є Євген Пригожин», – підкреслили в Bellingcat.

Російський бізнесмен Пригожин вважається ідеологом ПВК «Вагнер», найманці якої брали участь у війні на сході України, у військових операціях у Сирії, Судані та Лівії та ЦАР.

У лютому 2021 року ФБР США оголосило Пригожина в розшук і пообіцяло винагороду до $250 тисяч за інформацію про його місцезнаходження.

У вересні 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 8 організацій та 7 осіб пов’язаних з Євгеном Пригожиним, за те, що вони «просувають вплив Росії в Центрально Африканській Республіці».

Скріншот відео: Настоящее время/Youtube 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY