detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
11.03.2021 12:56
Нацрада перевірить 4 канал через висловлювання Дроздова про глядачів «каналів Медведчука»
Нацрада перевірить 4 канал через висловлювання Дроздова про глядачів «каналів Медведчука»
Регулятор отримав з цього приводу лист від Служби безпеки України.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку 4-му каналу (компанія ТРК «Інтеррадіо») через наявність в ефірі ознак дискримінаційних висловлювань та мови ворожнечі.  Таке рішення регулятор прийняв 11 березня.

Мова йде про висловлювання ведучого Остапа Дроздова, який під час авторської програми «Прямим текстом» назвав глядачів «каналів Медведчука» «дрібними амебами», «інфузоріями туфельками», «одноклітинними», «дрімучими неадекватними людьми», а глядачку, яка жалілась на закриття «каналів Медведчука» в ефірі каналу «Наш» – «старою дурною бабою».

Після цього регулятор отримав лист від Служби безпеки України щодо цього ефіру.

«У програмах і на наше переконання, і на переконання СБУ, прозвучали фрази та слова, які є образливими для певних категорій українських глядачів. Це не заяви щодо конкретних глядачів. Це дискримінаційні заяви. Тому певна частина глядачів  названі одноклітинними, амебами. А це неприпустимо», – сказав перший заступник голови Нацради Валентин Коваль.

Голова Нацради  Ольга Герасим’юк підкреслила, що мова ворожнечі неприпустима для всіх: «Це образливо навіть не для окремих категорій глядачів, а для суспільства, яке не має толерувати мову ворожнечі на кого б вона не була спрямована».

Нагадаємо, наприкінці лютого 2021 року Нацрада звернулась до 4 каналу з проханням надати запис ефіру та свої пояснення щодо висловлювань ведучого Остапа Дроздова. Співвласник та директор 4 каналу Дмитро Добродомов у коментарі «Детектор медіа» сказав, що був здивований повідомленням членів Нацради, оскільки не отримував жодного звернення від регулятора. А член Нацради Максим Онопрієнко уточнив, що звернення надсилалось рекомендованим листом.

 

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY