detector.media
10.03.2021 08:22
Адвокат Порошенка заперечує, що експрезидента викликали на допит до СБУ
Адвокат Порошенка заперечує, що експрезидента викликали на допит до СБУ
Натомість СБУ повідомила, що Порошенку надіслали повістки через Апарат Верховної Ради.

Адвокат п’ятого президента та народного депутата Петра Порошенка Ігор Головань заперечив, що його підзахисного викликали на допит до Служби безпеки України. Захисник назвав це повідомлення дезінформацією та фейком. Про це Головань 9 березня написав у Facebook.

«Вкидання інформаційного фейку про начебто виклик Петра Порошенка на допит до СБУ є спробою влади відволікти увагу українців від широкомасштабної корупції в Офісі президента і ескалації на фронті», – повідомив він.

Захисник закликав СБУ спростувати «цю дезінформацію», а ЗМІ – «її не поширювати».

Натомість СБУ повідомила «Українській правді», що Порошенку надіслали повістки на допит через Апарат Верховної Ради. Спецслужба каже, що в той же спосіб викликали на допит Віктора Медведчука.

Як писав ДМ, 9 березня ЗМІ повідомили, що Служба безпеки України допитала народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука в межах розслідування справи про державну зраду. Питання слідчих стосувалися в тому числі і фактів, які фігурують в так званих «плівках Медведчука-Суркова». Крім того, ЗМІ писали, що слідчі також викликали п'ятого президента Петра Порошенка, однак він на допит не прибув. 

Нагадаємо, 25 лютого видання «Цензор.НЕТ» оприлюднило запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова та Віктора Медведчука  від 2014 року. Сурков та Медведчук обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі.

Коментуючи публікацію плівок в СБУ повідомили, що ретельно вивчають записи щодо наявності в діях співрозмовників ознак кримінального правопорушення. «Європейська Солідарність» заявила, що до витоку «плівок Медведчука-Суркова» причетний заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY