detector.media
09.03.2021 10:05
Зеленський читає «Українську правду», НВ, «Кореспондент», «РБК-Україна» та дивиться політичні ток-шоу
Зеленський читає «Українську правду», НВ, «Кореспондент», «РБК-Україна» та дивиться політичні ток-шоу
Юлія Мендель теж моніторить ці видання, а також – ТСН, «Еспресо», «Знай.ua», Liga.net, УНН, «Радіо Свобода», таблоїди, іноді – Суспільне.

Прессекретарка Юлія Мендель повідомила, що президент України Володимир Зеленський читає «дуже багато» інтернет-видань, серед яких – «Українська правда», НВ, «Кореспондент», «РБК-Україна», також він дивиться політичні ток-шоу та проєкти Дмитра Гордона. Про це вона розповіла в інтерв'ю Олесі Бацман, передає «Гордон».

«І Дмитра Гордона він дивиться, "Українську правду" точно читає, НВ читає, "Кореспондент", РБК-[Україна]... У принципі, дуже багато. Ті, які найголовніші сайти, – так [читає]. Телевізор дивиться, політичні ток-шоу – може не так, як ми: сіли й усі три години, але дивиться. Він дуже уважно [відстежує новини]», – сказала Мендель та додала, що Зеленський «перфекціоніст у всьому».

Прессекретарка також розповіла про проблеми, пов’язані із заголовками матеріалів та ілюстраціями до них.

«Йому потрібно чітко розуміти, чому так написали, чому поставили цю фотографію, що вони хотіли сказати. Він дуже добре відчуває – він інтуїт – як може це впливати. У нас же справді бувають проблеми: із заголовками або з фотографіями. Ми там поставили в Instagram одну фотографію, а журналісти дають наш меседж, але ставлять іншу. Чомусь. Ця фотографія вже контекст змінює, навіщо її міняти – незрозуміло», – пояснила вона.

Крім того, Юлія Мендель повідомила, які медіа моніторить сама.

«Те, що я назвала, читаю. Усі ці ТСН, "Еспресо", "Знай.ua", який часто пише про мене, іноді таблоїди – тому що вони теж про мене пишуть. Liga.net дивлюся, УНН читаю, "Схеми" дивлюся, "Радіо Свобода" читаю, іноді – Суспільне», – зазначила вона.

Нагадаємо, 20 жовтня 2020 року Володимир Зеленський дорікнув політикам, які розкритикували його всеукраїнське опитування. Він вважає «цинічним», що «власники каналів у залі Верховної Ради кажуть про відсутність вільних і незалежних ЗМІ», натякнувши на Петра Порошенка та Віктора Медведчука. У грудні Зеленський сказав, що в Україні власниками всіх телевізійних груп є олігархи. На його думку, держава повинна боротися з фінансовими групами, які перетворилися на олігархів та мають політичний вплив, займаються лобізмом та контролюють інформаційну політику.

Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY