detector.media
08.03.2021 10:14
У Франції загинув власник видання Le Figaro, мільярдер Олів'є Дассо
У Франції загинув власник видання Le Figaro, мільярдер Олів'є Дассо
Олів’є Дассо був онуком Марселя Дассо – французького інженера і засновника аерокосмічної корпорації Dassault Aviatio.

У Франції внаслідок катастрофи гелікоптера загинув власник видання Le Figaro, мільярдер та політик Олів'є Дассо. Про це повідомляє Le Figaro.

Катастрофа сталася 7 березня о 18 годині за місцевим часом в департаменті Кальвадос, гелікоптер Aerospatiale AS350 Squirrel розбився при зльоті, пілот та пасажир загинули. Поліція вже відкрила кримінальне провадження за статтею «ненавмисне вбивство».

Співчуття у зв’язку з загибеллю Дассо висловив президент Франції Еммануель Макрон.

«Олів'є Дассо любив Францію. Підприємець, депутат, виборний чиновник, офіцер військово-повітряних сил в запасі: все своє життя він ніколи не переставав служити країні. Його раптова смерть – велика втрата для нас. Мої думки з його родиною і близькими», – написав Макрон в Twitter.

Олів'є Дассо було 69 років, він був онуком Марселя Дассо - французького авіаінженера і засновника аерокосмічної корпорації Dassault Aviatio. Ця корпорація також контролює газету Le Figaro. Дассо був професійним пілотом, йому належало кілька світових рекордів швидкості.

До Національних зборів Франції вперше Дассо обрався в 2002 році, після чого тричі переобирався, був членом консервативної партії «Республіканці». Займав консервативну позицію, зокрема, виступав за повернення смертної кари та проти легалізації одностатевих шлюбів. У рейтингу мільярдерів Forbes Дассо зайняв 361 місце, його статки були оцінені в $4,7 млрд.

Фото: @parnasse

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY