detector.media
05.03.2021 20:48
Youtube заблокував трансляцію ефіру «112 Україна»
Youtube заблокував трансляцію ефіру «112 Україна»
На початку лютого телеканал було заблоковано в Україні через потрапляння під санкції.

Платформа Youtube заблокувала трансляцію ефіру телеканалу «112 Україна», проти якого Україна ввела санкції. На це звернула увагу «Українська правда».

В ефірі Першого незалежного, який придбали співробітники «каналів Медведчука», під час виступу експрем'єр-міністра Миколи Азарова з'явився напис, що Youtube заблокував трансляцію «112 Україна».

Про це також повідомив телеграм-канал іншого підсанкційного каналу - NewsOne. Там вважають, що YouTube нібито «не витримав тиску Зеленського».

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років, передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є депутат від ОПЗЖ Тарас Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Підставою для запровадження санкцій проти Козака та каналів стало розслідування спецслужб України, які встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму». Під обмеження потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

26 лютого почав мовити канал Перший незалежний, створений командою співробітників холдингу Тараса Козака. Однак в етері він пробув лише трохи більше години, раптово припинивши мовлення на супутнику.

Офіційних коментарів влади щодо причин вимкнення досі немає. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував вимкнення каналу іронічно: «чи то технічна помилка, чи Божа кара». 

3 березня нардеп Нестор Шуфрич заявив, що співробітники підсанкційних телеканалів «112 Україна», NewsOne и ZIK, які працюють зараз на також заблокованому Першому незалежному, планують створити ще один телеканал.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY