detector.media
05.03.2021 19:45
Обрано новий склад Ради з державної підтримки кінематографії
Обрано новий склад Ради з державної підтримки кінематографії
Міністерство культури та інформаційної політики назвало імени сімох осіб, що ввійдуть до нової Ради з державної підтримки кінематографії при Держкіно. Члени Ради призначаються терміном на два роки.

5 березня відбулось засідання експертної комісії по формуванню нового складу Ради з державної підтримки кінематографії. Про це повідомила у Facebook голова Держкіно Марина Кудерчук. 

На засіданні було обрано нових членів Ради:

Як писав «Детектор медіа», 26 лютого представники кіноспільноти направили до Мінкульту заперечення щодо деяких претендентів на членство у Раді з держпідтримки кіно. Вони проаналізували перелік осіб, що подали документи на відбір до членів Ради, та знайшли невідповідність до вимог конкурсу в 12 заявках із 37. Тож вимагали переглянути склад конкурсної комісії з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії та вилучити з переліку претендентів у члени Ради осіб, документи котрих не відповідають вимогам закону та/або містять потенційну загрозу чи реальний конфлікт інтересів.

За результатами відбору конкурсної комісії шестеро новообраних членів Ради з держпідтримки кінематографії (крім Маріанни Новікової) фігурували в листі-запереченні представників кіноспільноти до Мінкульту. 

Нагадаємо, до складу Ради мають увійти дев’ятеро осіб – по одному представнику від Мінкульту і Держкіно та сім представників від творчих спілок, громадських об’єднань, господарських об’єднань, один з яких повинен мати вищу юридичну освіту, а один – вищу економічну. Саме цих семеро членів і обирала конкурсна комісія. 

Рада з державної підтримки кінематографії – орган, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року. Склад Ради обирається терміном на два роки. Після закінчення дворічного строку повноваження члена Ради припиняються автоматично. Одна й та сама особа не може бути включеною до складу Ради більше як на один строк поспіль. 

Попередній склад Ради з державної підтримки кінематографії провів своє останнє засідання 26 лютого 2021 року. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY