detector.media
04.03.2021 11:50
Посол Британії про справу Стерненка: Демонструє необхідність судової реформи в Україні
Посол Британії про справу Стерненка: Демонструє необхідність судової реформи в Україні
Проблема України в тому, що протягом багатьох років уряди України мають умовні зобов'язання щодо судової реформи.

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс вважає, що справа проти Сергія Стерненка демонструє необхідність судової реформи в Україні. Про це Сіммонс заявила в інтерв'ю Суспільному.

За словами Сіммонс, судова реформа має бути комплексною.

«І для мене справа Стерненка просто демонструє, що ця реформа все ще потрібна і коли ви втілите її, тоді зможете мати судову систему, якій можна довіряти...Питання України полягає в тому, що протягом багатьох років уряди, що змінюються один за одним, мають умовні зобов'язання щодо судової реформи», – сказала Сіммонс.

23 лютого Приморський суд Одеси у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. 

Стерненку інкримінували викрадення та побиття Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам», співголовою якої є мер Одеси Геннадій Труханов, з метою «заволодіння його коштами на суму 300 гривень». У 2015 році правоохоронці провели обшук у нього вдома, оголосили йому підозру та взяли під варту. Суди в цій справі тривали п’ять років.

За версією слідства, Стерненко та Демчук викрали Щербича, кинули у підвал, де нанесли потерпілому ушкодження. Демчук і Стерненко заперечують свою причетність до злочину. Стерненко вважає цю справу «політично вмотивованою розправою від Труханова», перебуваючи в СІЗО Одеси він звернувся до прихильників. 

27 лютого у Києві під стінами Офісу президента та Офісу генпрокурора відбулись акції на підтримку Стерненка.

Фото: Суспільне 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY