detector.media
03.03.2021 20:27
Шуфрич заявив, що співробітники «каналів Медведчука» створять ще один телеканал
Шуфрич заявив, що співробітники «каналів Медведчука» створять ще один телеканал
Подробиць про ймовірне нове медіа він не повідомив.

Співробітники підсанкційних телеканалів «112 Україна», NewsOne и ZIK, які працюють зараз на також заблокованому Першому незалежному, планують створити ще один телеканал. Про це заявив депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич, виступаючи на каналі Перший незалежний. Його цитує видання «Гордон».

«У мене є інформація, що ви скоро матимете можливість працювати ще на одному каналі. Невже вони і його закриватимуть? І в який спосіб?» – сказав він.

Шуфрич не уточнив, коли саме розпочне роботу новий телеканал. Водночас він пообіцяв «боротися зі свавіллям», допоки журналісти з «каналів Медведчука» не будуть в ефірі.

На думку Шуфрича, закриття Першого незалежного вдасться оскаржити в суді – якщо не на українському, то на міжнародному рівні.

«Вони з Першим незалежним на граблі наступили дуже сильно, і дишло від грабель дало їм межи очі так, що іскри вже летять. Вони ще не розуміють цього обсягу іскор, але за Перший незалежний вони відповідатимуть сповна, як за всі чотири канали», – вважає Шуфрич.

Нагадаємо, 23 лютого співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу Перший незалежний, який до того належав Роману Любицькому. Сам Роман Любицький заявив, що не мав жодного відношення до продажу каналу новоутвореній юридичній особі ТОВ «Медіахолдинг новини», яку створили 100 працівників «каналів Медведчука».

26 лютого в Єдиному державному реєстрі з'явилася інофрмація, що керівником ТОВ «Тайм Медіа», яке продало львівський канал Перший незалежний співробітникам «каналів Медведчука», став менеджер медіагрупи Тараса Козака Павло Єгоричев. ТОВ «Медіахолдинг Новини», яке зараз володіє Першим незалежним, створене 18 лютого 100 працівниками «каналів Медведчука».  Розмір внеску до статутного фонду склав 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «Медіахолдинг Новини» складає 100 гривень.

26 лютого 2021 року Перший незалежний почав мовити, однак в ефірі він пробув лише трохи більше години, раптово припинивши мовлення на супутнику. Офіційних коментарів влади щодо причин вимкнення досі немає. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував вимкнення каналу іронічно: «Чи то технічна помилка, чи Божа кара». 

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль заявив, що СБУ попереджала про можливі загрози інормаційній безпеці у зв’язку з початком мовлення каналу Перший незалежний. Однак, за його інформацією, регулятор вказівки відключати Перший незалежний не давав.

Фото: 24tv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY