detector.media
02.03.2021 19:49
Кличко виграв суд проти «1+1» за позовом про захист честі та гідності
Кличко виграв суд проти «1+1» за позовом про захист честі та гідності
Канал має видалити зі своїх інтернет-платформ відеосюжет, поширений в ефірі програми «Гроші», та розмістити натомість відео, на якому диктор зачитає повний текст рішення суду.

Мер Києва Віталій Кличко виграв суд проти ТОВ «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» за позовом про захист честі та гідності. Про це 2 березня повідомила пресслужба міського голови. 

Суд зобов’язав видалити програму, в якій була оприлюднена інформація, визнана неправдивою, зі всіх інформаційних ресурсів телекомпанії та соціальних мереж, пов’язаних із нею. 

Кличко та співпозивач – екснардеп Дмитро Білоцерковець – подали позов у серпні 2019 року після виходу в ефір «Студії 1+1» програми «Гроші» Олександра Дубінського.

«Наскільки ви пам’ятаєте, тоді проти мене була розгорнута широка кампанія з дискредитації. І я заявив, що захищатиму свою честь і гідність у суді. Тому й подав позов до суду на канал "1+1", який поливав мене брудом. Про наступ на свободу слова тут не йдеться», – прокоментував перемогу у суді Віталій Кличко.

Згідно з рішенням суду ще від листопада 2020 року, недостовірними визнані наступні фрази у сюжеті «Грошей»:

Також суд ухвалив стягнути з «1+1» 50 тис. грн на користь позивача як відшкодування моральної шкоди.

Нагадаємо, 5 липня 2019 року мер Києва Віталій Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов про захист честі та гідності проти на той час генерального директора телеканалу «1+1» Олександра Ткаченка.

Наприкінці липня 2019-го Віталій Кличко повідомив, що позов від нього та брата уже подано. Київський міський голова заявив, що «1+1» начебто розгорнув проти нього кампанію з дискредитації. За словами Кличка, канал нібито маніпулював інформацією щодо нового «скляного» мосту та про Шулявській міст.

Проте Подільський районний суд Києва задовольнив клопотання ТОВ «Студія 1+1» і залишив без розгляду цивільний позов київського мера та його брата проти медіакомпанії. Кличко натомість заявив, що позиватиметься ще.

Фото: kyivcity.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY