detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
02.03.2021 17:17
SES Astra про відключення Першого незалежного: компанія діє згідно законодавства і виконує вказівки відповідних органів
SES Astra про відключення Першого незалежного: компанія діє згідно законодавства і виконує вказівки відповідних органів
Супутниковий оператор на прохання «Детектор медіа» прокоментував ситуацію з відключенням мовлення Першого незалежного.

«SES Astra AB та її українська дочірня компанія діють у повній відповідності до українського законодавства та виконуватимуть вказівки відповідних українських органів», – сказав Онно Зоневельд, голова представництва SES Astra AB в Україні та країнах СНД.

За його словами, серед цих органів Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Рада національної безпеки і оборони України та Служба безпеки України.

«Будь-які такі вказівки відповідних органів України, безперечно, повинні бути належним чином юридично задокументовані, щоб уникнути непорозумінь у шведському суді, на випадок доходження до цього юридичного конфлікту між SES Astra AB та її клієнтами. Адже наші українські клієнти уклали контракти на наші послуги зі шведською компанією SES Astra AB та підпорядковуються шведському законодавству із арбітражем в шведському суді», - додав Онно.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль заявив, що СБУ попереджала про можливі загрози інормаційній безпеці у зв’язку з початком мовлення каналу Перший незалежний. Однак за його інформацією регулятор вказівки відклчати Перший незалежний не давав.

Нагадаємо, 26 лютого, почав мовити новий канал Перший незалежний, створений командою співробітників холдингу Тараса Козака. Однак в етері він пробув лише трохи більше години, раптово припинивши мовлення на супутнику.

Офіційних коментарів влади щодо причин вимкнення досі немає. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував вимкнення каналу іронічно: «чи то технічна помилка, чи Божа кара». 

Ілюстрація: скріншот

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY