detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
02.03.2021 13:40
Прямий канал запустив три нові проєкти та переформатував старі програми до весняного сезону
Прямий канал запустив три нові проєкти та переформатував старі програми до весняного сезону
До телеканалу також приєднався новий ведучий Владислав Волошин.

На Прямому каналі 8 березня стартує весняний сезон, до якого телеканал підготував три нові проєкти та переформатував старі програми. Про це «Детектору медіа» 2 березня повідомив шефредактор каналу Віктор Медвідь.

На Прямому каналі також 8 березня з’явиться новий ведучий – Владислав Волошин. Він вестиме нове денне ток-шоу «Дзвінок», у межах якого спілкуватиметься з глядачами, збиратиме з різних точок України думки щодо злободенних тем тощо. Проєкт виходитиме по буднях о 15:00.

Щоп’ятниці о 22:30 телеканал показуватиме новий 15-хвилинний блог «За порєбрік ньюз» Олени Курбанової. Ведуча розвінчуватиме міфи, фейки та брехню РФ – проєкт «антифейк російської пропаганди».

Прямий канал також запустив новий аналітично-розважальний проєкт «Не наша Раша», ведучими якого стали ветеран, блогер, волонтер Мирослав Гай та колишній нардеп, ветеран, волонтер Ігор Лапін. Ведучі розбиратимуть серйозні та несерйозні новини щодо Донбасу, Криму, Росії тощо.

Телеканал готує ще кілька блогів, нині працюють над їх концепцією.

Сітка «Прямого» в будні:

9:00-13:00 – проєкт «Новини країни», у якому буде дві трійки ведучих: Кароліна Ашіон,  Павло Рольник, Анастасія Міщенко та Василіса Фролова, Олександр Близнюк, Маргарита Стецюк.

13:00-15:00 – шоу «Великий день», ведучі: Вікторія Попович, Андрій Сайчук та Юлія Шпачинська. Проєкт змінив формат, зокрема – розширив тематику.

15:00 – ток-шоу «Дзвінок» з Владиславом Волошиним.

16:00 – «Час пік» з Оленою Курбановою.

17:00 – проєкт «Ситуація», ведуча: Марина Леончук.

18:00-20:00 – ток-шоу «Ехо України» з Матвієм Ганапольським.

20:00-22:00 – вечірнє ток-шоу «Прямий ефір».

22:00 – «Прямий контакт» з Тарасом Березовцем.

У суботу вдень Прямий канал показуватиме художні та документальні фільми, зокрема – воєнні фільми про російську-українську війну. Телеканал уже домовився про права з Мирославом Гаєм та Михайлом Ухманом. У неділю «Прямий» транслюватиме концерти.

Нагадаємо, 18 лютого 2021 року Петро Порошенко став власником Прямого каналу. Він заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. У день купівлі каналу Порошенко витратив також понад півмільйона гривень на «набуття освіти» «та подарунок». Кінцевим бенефіціарним власником Прямого стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту. Партія «Європейська солідарність» вважає, що Порошенко не повинен декларувати купівлю Прямого каналу як зміну в майновому стані.

«Прямий» повідомив, що понад рік на телеканал чиниться тиск з боку правоохоронних органів та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Порошенко розповів, що купив канал, бо, за даними його джерел, 19 лютого проти вже ексвласника каналу Володимира Макеєнка хочуть запровадити санкції та закрити «Прямий». 19 лютого має відбутися засідання РНБО, на якому, як стверджують джерела ЗМІ, «повинні бути розглянуті санкції щодо певних бізнес-процесів в Україні». На думку Порошенка, спроба закриття телеканалу може стати «червоною лінією» для президента Володимира Зеленського

Прессекретарка президента Юлія Мендель повідомила «Детектору медіа», що свободі слова в Україні нічого не загрожує, які б критичні матеріали чи ненадійні факти не поширювали телеканали, підпорядковані Порошенку.

Три джерела «Детектора медіа» в СБУ повідомили, що проти  Макеєнка запроваджувати санкції не планували. Два співрозмовники припустили, що заява Порошенка може бути «політичним піаром».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY