detector.media
02.03.2021 11:14
Медведчук про санкції: Мій рахунок в банку заблокований, продукти та все інше купую за готівку
Медведчук про санкції: Мій рахунок в банку заблокований, продукти та все інше купую за готівку
Медведчук заявив, що завжди купує товари за готівку, крім того, за минулий рік в нього були дуже великі доходи.

Нардеп та лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук заявив, що в нього немає необхідності користуватися заблокованою карткою, адже є достатньо готівки для купівлі продуктів та інших товарів. Про це Медведчук заявив в інтерв’ю ВВС News Україна.

За словами Медведчука, він поки намагається зрозуміти, в чому суть введених проти нього санкцій і як їх можуть реалізувати.

«Зрозуміло, що мені подзвонили і сказали, що заблоковано мій рахунок в українському банку. Так само і моїй дружині. Зрозуміло, що я не можу розпоряджатися майном, тобто будинок, який є в моїй власності, я продати не можу. Автомобілі, які перебувають у моїй власності, – вони всі задекларовані – я продати не можу. Це я розумію», – заявив Медведчук та додав, що конфіскувати майно в нього може лише суд.

Медведчук додав, що санкції жодним чином не позначились на його купівельній спроможності, адже завжди купує продукти та інші товари за готівку. За його словами, за минулий рік в нього були дуже «великі доходи».

«У нас є – задекларовані – достатньо грошей, в тому числі готівки. Я буду подавати декларацію як народний депутат і все зазначу, включно з дуже великими доходами за минулий рік. Я веду відкритий спосіб життя, і, звичайно, продукти та все інше купується за готівку. Але хочу вам відкрити велику таємницю: якщо комусь захочеться перевірити, як я користувався своєю кредиткою, то побачить, що протягом кількох останніх років у мене немає жодного платежу. Я просто не платив кредиткою, у мене немає в цьому необхідності»,  заявив нардеп.

У декларації Медведчука вказано, що йому та Оксані Марченко належать п'ять будинків, 17 земельних ділянок, десятки наручних годинників, ювелірні цінності, раритетні стародруки, картини та 20 автомобілів. Родина є кінцевим бенефіціаром 97 компаній зі штаб-квартирами в Україні, Росії, Болгарії, на Кіпрі та в інших юрисдикціях. За 2019 рік Медведчук та Марченко задекларували понад 300 млн гривень доходу та великі суми на рахунках у банках України та Білорусі. Готівкою Віктор Медведчук задекларував 210 тисяч доларів, а Оксана Марченко - 1,8 млн євро.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

Нагадаємо, що Кабмін припинив пряме авіаційне сполучення між Україною та Росією у листопаді 2015 року.

Bihus.Info стверджує, що санкції не забороняють Медведчуку користуватись будинками, автомобілями та яхтою за $200 мільйонів.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Фото: пресслужба ОПЗЖ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY