detector.media
02.03.2021 09:50
«Тиждень» збирає гроші для гонорарного фонду
«Тиждень» збирає гроші для гонорарного фонду
Найближча мета видання – зібрати 200 тисяч гривень.

Часопис «Український тиждень» запустив збір коштів на сайті Patreon. Видання планує зібрати 200 тисяч гривень для гонорарного фонду. Про це 1 березня повідомив головний редактор журналу Дмитро Крапивенко.

«Незалежність ЗМІ коштує надзвичайно дорого – це знає кожен, хто коли-небудь працював на медіаринку. Ми не збираємося розміщувати в себе заказухи, продаватися політичним партіям чи олігархам. Ми прагнемо залишатися незалежними», – розповів він.

Крапивенко уточнив, що багато авторів дописують у «Тиждень» на фрілансі.

«Ми вирішили вже зараз подбати про те, щоб у нас був свій стабільний гонорарний фонд. Заради цього ми розпочинаємо кампанію на Patreon. Особливо, звертаю увагу наших закордонних поціновувачів, тепер у вас є можливість підтримати "Тиждень" фінансово», – повідомив він та додав, що найближча мета видання – зібрати 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, 17 березня 2020 року журнал «Український тиждень» призупинив випуск друкованої версії на час карантину. 13 квітня видання запустило краудфандингову кампанію через брак ресурсів, викликаний коронакризою. Дмитро Крапивенко пізніше розповів, що у перші місяці після запуску краудфандингу підтримка була відчутна та допомогла виданню вижити й не шукати додаткових джерел надходжень, однак далі ця активність почала згасати. 28 травня журнал відновив свій вихід.

14 серпня видання «Тиждень.ua» оновило дизайн сайту та підхід до його наповнення. З 1 січня 2021 року «Український тиждень» у межах реорганізації припинив публікувати репортажі, матеріали соціальної тематики й новини на сайті. Через реорганізацію видання залишили дев’ять працівників, з яких п’ять – відділ новин. Редакція вирішила зробити ставку на співпрацю з позаштатними авторами

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY