detector.media
01.03.2021 18:07
Порошенко у день купівлі Прямого каналу витратив понад півмільйона гривень
Порошенко у день купівлі Прямого каналу витратив понад півмільйона гривень
Петро Порошенко 18 лютого здійснив два видатки.

П’ятий президент України, нардеп від «Європейської Солідарності» Петро Порошенко у день купівлі Прямого каналу витратив понад півмільйона гривень. Про це свідчать зміни у майновому стані на сайті Єдиного держреєстру декларацій.

Зокрема, Порошенко 18 лютого здійснив два видатки (на суму 252 тисячі 838 гривень і 256 тисяч 596 гривень). Видатки здійснені в Україні, кошти пішли на «набуття освіти». Крім того, 22 лютого Порошенко витратив 1 мільйон 13 тисяч 304 гривні на подарунок у грошовій формі (рухоме майно).

18 лютого Петро Порошенко став власником Прямого каналу. Він заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. Кінцевим бенефіціарним власником Прямого стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту. Раніше Прямий канал повідомляв, що понад рік на мовника чиниться тиск з боку правоохоронних органів та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

За словами Порошенка, він купив канал, бо, за даними його джерел, 19 лютого РНБО проти вже ексвласника каналу Володимира Макеєнка хотіла запровадити санкції та закрити Прямий. На думку Порошенка, спроба закриття телеканалу могла б стати «червоною лінією» для президента Володимира Зеленського

Порошенко повідомив, що заплатив за канал «великі гроші», але суму угоди не уточнив. Кінцевим бенефіціарним власником «Прямого» стала компанія «Prime Assets Capital», структура якої повністю належить п’ятому президенту.

Прессекретарка президента Юлія Мендель у коментарі «Детектору медіа» спростувала слова Порошенка та заявила, що свободі слова в Україні нічого не загрожує, які б критичні матеріали чи ненадійні факти не поширювали телеканали, підпорядковані п'ятому президенту.

Три джерела «Детектора медіа» в СБУ повідомили, що проти Макеєнка запроваджувати санкції не планували. Два співрозмовники припустили, що заява Порошенка може бути «політичним піаром».

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

5 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський дорікнув Петру Порошенку, що на його каналах останнім часом «агентів Кремля показують частіше, ніж рекламу нового масла "Рошен"».

15 лютого позаштатний радник керівника Офісу президента та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що вважає, що варто закрити телеканали, пов’язані з п’ятим президентом та партією «Європейська солідарність». На його думку, ці канали «часто діють гірше», ніж телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK, проти яких запровадили санкції.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що канали з «пулу» Петра Порошенка виглядають дуже дивно в інформаційному просторі України. Він вважає, що ці канали «перебувають в ямі ненависті».

«Детектор медіа» розпитав Прямий канал, «Еспресо» та 5 канал про їх ставлення до останніх заяв президента Володимира Зеленського та представників Офісу президента. На «Еспресо» уточнили, що не входять до «пулу Порошенка», але прокоментували заклики політиків щодо закриття каналів.

Фото: Петро Порошенко/Flickr 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY