detector.media
27.02.2021 17:20
Голова НСЖУ «благословив» створення клубу захисту проросійських медійників
Голова НСЖУ «благословив» створення клубу захисту проросійських медійників
Працівники «каналів Медведчука», «Страны» та інших видань об’єднались і звернулись до Зеленського.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко виступив на установчих зборах «Клубу захисту журналістів» — об’єднання, до якого увійшли працівники медіа з проросійською позицією. Про це повідомляє «Страна.ua».

Томіленко, згідно з повідомленням, «розповів про загрози скандального закону про медіа, який уже найближчим часом може бути виставлений на розгляд Верховної Ради».

До руху долучились 50 людей — працівників медіа і громадських діячів проросійського спрямування. Серед них «Страна» називає:

Співзасновники руху звернулись до Володимира Зеленського з вимогою припинити «атаку на журналістів» та запросили однодумців долучатись, заповнивши онлайн-форму.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Сергія Томіленко, проте наразі він не відповідає на дзвінки та СМС.

Раніше Сергій Томіленко виступив проти запровадження санкцій проти нардепа від «Опозиційної платформи — За життя» Тараса Козака та «каналів Медведчука», які формально належать Козакові. Чотирнадцять регіональних організацій НСЖУ виступили проти позиції Томіленка та підтримали обмеження мовлення проросійських телеканалів. Після цього Томіленко назвав свою заяву приватною позицією, хоча насправді заява була зроблена фактично від імені спілки (зокрема в ній ідеться про позицію та подальші дії НСЖУ у відповідь на запровадження санкцій). За словами секретаря та колишнього голови НСЖУ Олега Наливайка, голова спілки не має права робити заяви від імені всієї НСЖУ. 

Раніше Сергій Томіленко відзначав Новий 2019 рік у товаристві проросійських медійників та політиків.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY