detector.media
26.02.2021 12:37
hromadske покаже фільм про посттравматичний синдром у військових, які повернулися з Донбасу
hromadske покаже фільм про посттравматичний синдром у військових, які повернулися з Донбасу
Показ фільму відбудеться 25 березня.

25 березня hromadske покаже фільм Вікторії Рощиної «ПТСР. Змінений стан» про посттравматичний стресовий розлад у військових, які повернулися з Донбасу.

За сім років війни з Росією в Україні з’явилось майже півмільйона ветеранів. За ці ж сім років новини рясніють повідомленнями про вбивства, підриви гранат та самогубства, які вчиняють колишні бійці. А ще після повернення з війни з’являються конфлікти в сім'ї, алкоголізм, наркотики.

«Лікарі пояснюють: часто причиною цьому є змінений психологічний стан. Олексій Белько, який «мінував» столичний міст, Дмитро Балабуха, який зарізав людину на зупинці, Микола Микитенко, що спалив себе на Майдані Незалежності в Києві — усі вони повернулись з війни фізично, але, як сказала мама Дмитра Балабухи, війна досі в них».

Як психологічно повернути військових з війни, що і чи достатньо робить для цього держава? Відповіді на ці запитання спробує дати hromadske у фільмі Вікторії Рощиної «ПТСР. Змінений стан», показ якого відбудеться 25 березня.

Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР, посттравматичний синдром, «комбатантський синдром») – психічний розлад, різновид неврозу, що виникає в результаті переживання однієї чи кількох психотравмівних подій.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів.

Скріншот відео: hromadske/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY