detector.media
25.02.2021 21:20
Стартував другий сезон гумористичного YouTube-серіалу про інклюзію «Школа Доступності»
Стартував другий сезон гумористичного YouTube-серіалу про інклюзію «Школа Доступності»
Через гумор, самоіронію та побутові сюжетні сценки автор та головний герой проєкту Дмитро Щебетюк доводить, що обмеження та бар’єри знаходяться насамперед у свідомості людей.

Стартував другий сезон гумористичного YouTube-серіалу про інклюзію «Школа Доступності» від громадської організації «Доступно.UA». Про це повідомляє пресслужба проєкту.

«Школа Доступності» — освітній серіал, який покликаний «прокачувати толерантність та інклюзію», боротися з маніпуляціями навколо теми інвалідності та проти стигматизації таких людей. 

Через гумор, самоіронію та побутові сюжетні сценки автор та головний герой проєкту Дмитро Щебетюк доводить, що обмеження та бар’єри знаходяться насамперед у свідомості людей. Серіал намагається змотивувати людей з інвалідністю вести активний спосіб життя.

Перший сезон «Школи Доступності» вийшов у 2018 році та транслювався на регіональних телеканалах Суспільного мовника. Він складався з 8 серій, які навчали основним аспектам інклюзивності: спілкуванню, допомозі, облаштуванні простору, який є зручним та доступним для всіх категорій населення. Перший сезон проєкту можна переглянути тут. 

Другий сезон буде містити 12 серій і приділить більше уваги «наболілим питанням»: доступу до медицини для людей з інвалідністю, питанню пільг та соціальних гарантій та інфраструктурній безбар’єрності міст. Першу серію другого сезону можна подивитись тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY