detector.media
25.02.2021 17:55
Політкоментатора «каналів Медведчука» взяли під варту
Політкоментатора «каналів Медведчука» взяли під варту
Слідчі СБУ вважають, що Дудкін створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів та окремі блогери, які фінансувалися з РФ.

Печерський районний суд Києва 25 лютого арештував на два місяці підозрюваного в держзраді Юрія Дудкіна, який називає себе політичним і військовим експертом та часто бував на ефірах телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZIK. Про це Служба безпеки України повідомила «Українській правді».

«Проросійському "експерту", якому 24 лютого СБУ оголосила про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 лютого 2021 року Служба безпеки України прийшла з обшуком до Юрія Дудкіна, який називає себе політичним і військовим експертом та часто бував на ефірах телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZIK. Того ж дня йому повідомили про підозру за статтями ст. 111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Слідчі СБУ вважають, що за завданням кураторів Дудкін створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, ютуб-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з РФ та займалися підривною діяльністю на користь російських спецслужб.

Раніше Дудкін на ефірах «каналів Медведчука», зокрема, заявляв, що «російська армія захистила півострів від української армії та вбивств як на Майдані»; розповідав, що «в Україні просто немає інших об’єднавчих героїв, крім радянських»; навивав Україну «52-м штатом» США, основний його меседж – «Україна – слабка і не здатна на опір, тож мала би пристати на «миротворчі» пропозиції Росії»; називав Україну «изнасилованой помолвленой невестой» тощо.

Фото: Юрій Дудкін / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY