detector.media
25.02.2021 11:38
Санкції РНБО були дуже неочікуваними для Медведчука – ЗМІ
Санкції РНБО були дуже неочікуваними для Медведчука – ЗМІ
За даними ЗМІ, Віктор Медведчук очікував на судову атаку, але точно не на санкції.

Лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук не очікував на запровадження санкцій РНБО проти нього особисто та санкцій проти трьох каналів з групи Тараса Козака. Про це пише Українська правда з посиланням на джерела.

«Санкції були дуже неочікуваними."Зелені" не відрізняються особливим розумом, та треба віддати належне – витоку не було. Віктор дійсно не думав, що проти каналів і проти нього можуть так просто ввести санкції. Він очікував на судову атаку, але точно не на санкції», – стверджує впливове джерело в групі Медведчука.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

24 лютого нардеп Козак подав до Верховного Суду позов з оскарженням санкцій щодо нього, які запровадили 2 лютого.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Оточення Медведчука готує запуск нового телеканалу з робочою назвою «Перший незалежний». Записати його планують на працівників NewsOne, ZIK та «112 Україна».

23 лютого стало відомо, що співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний». Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі.

Зокрема, в каналу змінився власник: ним стало ТОВ «МЕДІАХОЛДИНГ НОВИНИ», створене 18 лютого 100 працівниками «каналів Медведчука».  Зокрема, розмір внеску до статутного фонду склав 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «МЕДІАХОЛДИНГ НОВИНИ» складає 100 гривень.

Власні джерела «Детектора медіа» повідомляють, що новий канал, який планують запускати колишні співробітники ZIK, NewsOne и «112», вже створюється на базі «Першого незалежного». Запуск планується у квітні 2021 року.

Також джерела надали макети реклами нового каналу за участю співробітників холдингу «Новини», канали якого припинили мовлення через санкції, — ведучих Анастасії Дайнод та Надії Сасс.

Роман Любицький, засновник та керівник ТОВ «Тайм медіа», якому належав канал «Перший незалежний», в розмові з «Детектором медіа» не підтвердив і не спростував інформацію про створення нового інформаційного каналу за участю колишніх співробітників медіахолдингу Тараса Козака, проте уточнив, що більше року шукав покупців для свого каналу.

Фото: пресслужба «ОПЗЖ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY