detector.media
24.02.2021 08:30
На Донеччині до Ради балотуються генпродюсер «112 Україна» та адвокат Шарія
На Донеччині до Ради балотуються генпродюсер «112 Україна» та адвокат Шарія
Довибори відбудуться 28 березня 2021 року.

На проміжних виборах до Верховної Ради по виборчому округу №50 у Донецькій області балотуватимуться генеральний продюсер «112 Україна» Артем Марчевський та Валентин Рибін, адвокат проросійського блогера Анатолія Шарія та бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці бойовиків на Донбасі. Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії.

Загалом ЦВК зареєструвала 10 кандидатів на довибори до парламенту в цьому окрузі. Водночас дитячої кардіохірургині, волонтерки, підозрюваної в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко, яку 15 лютого висунула партія «Європейська солідарність», нині у списках зареєстрованих немає.

Артема Марчевського висунула партія «Опозиційна платформа – За життя». У 2019 році він намагався потрапити до парламенту від цієї політсили у виборчому округу №60 у Донецькій області. Марчевський народився та проживає в Києві, де працює генеральним продюсером каналу «112 України», проти якого запровадили санкції РНБО.

У своїй програмі, серед пріоритетів, він називає «встановлення миру в Україні, консолідація суспільства»; «позбавлення України від "зовнішнього управління"»; «припинення економічної політики в інтересах міжнародних кредиторів та транснаціональних корпорацій»; «налагодження економічних відносин з Російською Федерацією та країнами ЄЕП» тощо.

Валентина Рибіна висунула «Партія Шарія». Він народився в Хабаровську (РФ), але проживає в Києві та має громадянство України. Рибін займається адвокатською діяльністю, зокрема, захищав Анатолія Шарія; Рафаеля Лусваргі; В’ячеслава Пивоварника, якого правоохоронці називали замовником вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка; Вікторію Даскаліцу, підозрювану в адмініструванні телеграм-каналів, що працювали на військову розвідку Росії (ГРУ РФ); колишніх співробітників харківського «Беркуту», які є фігурантами справи Майдану тощо.

У своїй програмі він пише, що йде до Ради, щоб «відстоювати та захищати використання крім державної – української, російську мову, як мову спілкування більшості жителів східних регіонів країни»;  «ініціювати посилення відповідальності за злочини, вчинені на основі расової або іншої нетерпимості, а також за розпалювання міжнаціональної ворожнечі у ЗМІ» тощо.

Довибори у 50-му окрузі на Донеччині відбудуться 28 березня 2021 року.

Нагадаємо, 6 лютого 2021 року стало відомо, що генпродюсера «112 Україна» Артема Марчевського висунули кандидатом в нардепи від партії «Опозиційна платформа – За життя». Він наразі керує молодіжним крилом ОПЗЖ. Він

15 лютого 2021 року Юлію Кузьменко висунула партія «Європейська солідарність» в окрузі №50 на Донеччині. Центральна виборча комісія відповіла, чи дозволяє українське законодавство балотуватись у депутати на довиборах у Верховну Раду Юлії Кузьменко.

На фото Валентин Рибін (ліворуч) та Артем Марчевський (праворуч) / hromadske

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY