detector.media
22.02.2021 18:07
Телеканал «Наш» подав позов проти Нацради: хоче скасувати позапланову перевірку
Телеканал «Наш» подав позов проти Нацради: хоче скасувати позапланову перевірку
ОАСК наразі вирішує питання відкриття провадження в адмінсправі.

Телеканал «Наш» подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, який стосується призначення позапланової безвиїзної перевірки. Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

«Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов ТОВ «НАШ 365» до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Серед вимог позову – визнати протиправним та скасувати рішення Нацради від 28 січня 2021 року, яким було призначено позапланову безвиїзну перевірку ТОВ «Наш 365» (логотип «НАШ»)», – говориться у повідомленні.

На думку позивача, оскаржуване рішення прийнято з порушенням норм законодавства України, без належних правових підстав та допустимих доказів.  

28 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку телеканалу «Наш» (ТОВ «Наш 365») через висловлювання колишньої народної депутатки Олени Бондаренко про українську армію. 

Бондаренко в етері каналу «Наш» називала українських військових злочинцями та порушниками присяги.

Позапланова безвиїзна перевірка каналу «Наш» була призначена на період з 12 по 25 лютого.

Крім того, 12 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку телеканалу «Наш» через ефір з колишнім прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.  

Зокрема, Азаров заперечував участь ЗС РФ у війні на Донбасі, використовував висловлювання «военные преступники» стосовно збройних сил України та учасників добровольчих батальйонів, які захищають територіальну цілісність України. Ведучі телеканалу під час прямої трансляції не реагували на такі слова.

Позапланова перевірка призначена у період з 26.02.2021 по 12.03.2021.

4 лютого відбувся пікет під стінами каналу «Наш». Учасники акції вимагали закрити канал. 6 лютого акції пройшли під будівлями каналів «Наш» та «Інтер».

Після відключення «каналів Медведчука» найбільше зросли показники у каналу «Наш» – частка у перший день після відключення зросла у понад 3,5 разів. Показники інформаційного каналу «Україна 24» неможливо оцінити, адже дані по ньому в панелі закриті. 

Керівник напряму дослідження суспільства Національної суспільної телерадіокомпанії України Орест Білоскурський у матеріалі для «Детектора медіа» написав, що, за попередніми висновками, значна частина глядачів каналів ZIK, NewsOne і «112» обрали інші канали – як інформаційні, так і розважальні. Частина аудиторія перейшла на телеканал «Наш», а частина, напевно, почала дивитись російські канали.

Телеканал «Наш» перезапустили в грудні 2019 року на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365». Власником ТОВ «Наш 365» є трудовий колектив. Євген Мураєв на питання, чи повернувся він до управління каналом, відповів: «Зараз маю право втручатися і робити [зміни]». У лютому 2020 року головним редактором каналу став Андрій Шатров, виконавчим продюсером – Микола Буга.

Фото: НАШ/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY