detector.media
22.02.2021 13:34
Кулеба про відповідь Кремля на санкції проти Медведчука: Україна повернеться в топ-теми російської пропаганди
Кулеба про відповідь Кремля на санкції проти Медведчука: Україна повернеться в топ-теми російської пропаганди
Кулеба зауважив, що після початку російської агресії проти України у 2014 році йому важко уявити, що може статися ще щось гірше.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що реакція Росії на запровадження РНБО санкцій стосовно Віктора Медведчука і Оксани Марченко не буде швидкою. Про це Кулеба заявив у ефірі Прямого каналу.

«Але, я думаю, що зараз Україна повернеться в топ-теми російської пропагандистської машини - там будуть просто слиною бризкати на Президента Зеленського і розказувати, який він виявився ворог і недружній. Тобто російська пропаганда точно першою відреагує, на мою думку. Я не думаю, що буде якась швидка реакція Росії – ми, власне, це побачили на прикладі закриття телеканалів, які де-факто належали пану Медведчуку. Але те, що це вплине на позицію Росії і на їхні дії у середньостроковій перспективі, – це точно», – сказав Кулеба. 

На його думку, наразі немає сенсу вгадувати, якою може бути реакція РФ, оскільки українці з 2014 року мають навчитися бути готовими до будь-якого розвитку подій. Коментуючи можливість ескалації конфлікту на Донбасі, міністр зауважив, що вже є факти обстрілів і загибелі українських військових.

«Ще раз наголошую: з санкціями проти Медведчука, без санкцій, урок Росії з 2014 року –  "ми можемо зробити будь-що у будь-який момент". Ми що, провокували їх захоплювати Крим? Чи ми провокували їх вводити свої війська на Донбас? Але вони це зробили. Тому давайте відкинемо оцю логіку "не дратувати Росію". Ніщо так сильно не провокує Росію на дії, як постійні заклики не дратувати Росію», вважає дипломат.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

За даними джерел ZN.ua, Марченко і Лавренюк володіють заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

20 лютого санкції РНБО ввів у дію президент Володимир Зеленський.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти кума очільника Кремля Віктора Медведчука є «тривожною інформацією». На думку Пєскова, такі дії України можуть «привести до військового вирішення на Донбасі».

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY