detector.media
22.02.2021 12:54
«Пи*%дуй до Москви!». Яніна Соколова закликала підсанкційну Оксану Марченко виїхати до Росії
«Пи*%дуй до Москви!». Яніна Соколова закликала підсанкційну Оксану Марченко виїхати до Росії
За словами Соколової, з моменту військової агресії РФ проти України Марченко не надала «жодної допомоги військовим».

Українська журналістка Яніна Соколова закликала дружину Віктора Медведчука, телеведучу Оксану Марченко виїхати до Росії. Про це йдеться у відео, розміщеному на Youtube-каналі Соколової.

Зокрема, Соколова прокоментувала вступ Марченко до партії «ОПЗЖ». Напередодні РНБО запровадила проти Марченко та Медведчука санкції за фінансування тероризму.

«Подивилася вчора феєричне відео санкціонованої «паломниці» Оксани Марченко. 20 років ця жінка працює на тб. Левова частка її проектів за останні 10 років фінансовані чоловіком Оксани, кумом Путіна – Медведчуком. “Хфактор» у тому числі. За 7 років агресії РФ Марченко, маючи великий медійний і матеріальний ресурс, не зробила жодної заяви щодо війни, яку спровокував і спонсорує її кум», – заявила Соколова.

Журналістка нагадала, що 14 500 українців загинуло унаслідок російської агресії, але за її словами, «за цей час від неї не було жодної допомоги військовим».

«Минулого місяця Оксана анонсувала свій фільм про церкву МП, де вона на бмв з номерами «паломниця», мала спонукати українців вірити у Бога. Спочатку мені здавалося, що жінка просто не має іншого виходу. Змушена. Але тепер я розумію, що вона просто малоросійська курка з цинічним нутром і нульовою любов‘ю до нашої країни. І відповідь таким як вона одна: «Пизд*уй до Москви!», – резюмувала Соколова.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

За даними джерел ZN.ua, Марченко і Лавренюк володіють заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

Як пише видання, Оксана Марченко володіє 75% заводу, а Лавренюк - 25%. Зазначений завод забезпечує нафтопродуктами «ДНР» і «ЛНР». При цьому санкції проти Лавренюк могли ввести і як проти іноземної особи, адже у неї, як пише видання, є паспорт РФ.

Росіяни Олександр Маслюк, Віталій Донченко та Сергій Лісогор, які фігурують в санкційному списку, є засновниками компанії «Торговий дім "Донське вугілля"». Ця компанія займається вугільним бізнесом на окупованому Донбасі.

За даними ЗМІ, фінансування заблокованих телеканалів пулу Козака («112 Україна», ZIK і NewsOne) частково здійснювалося через цю компанію, зареєстровану в РФ.

20 лютого санкції РНБО ввів у дію президент Володимир Зеленський.

Колаж: Яніна Соколова/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY