detector.media
22.02.2021 08:30
СБУ заперечила, що намагалася пом’якшити санкції проти Медведчука
СБУ заперечила, що намагалася пом’якшити санкції проти Медведчука
За даними Zn.ua, СБУ пропонувала запровадити лише п’ять видів санкцій, натомість секретар РНБО з голосу додав ще сім.

Служба безпеки України заперечила інформацію видання Zn.ua, яке написало про спроби спецслужби пом'якшити санкції проти народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука. Про це СБУ повідомила «Українській правді».

Zn.ua з посиланням на джерела серед членів Ради національної безпеки та оборони України написало, що керівництво СБУ намагалося пом'якшити санкції, але РНБО підтримала більш жорсткий варіант.

Видання зазначає, що спецслужба пропонувала запровадити лише п’ять видів санкцій:

Секретар РНБО Олексій Данілов з голосу додав ще сім:

Під час голосування членам РНБО запропонували затвердити рішення, яке включає нові пропозиції. Таким чином, рішення щодо санкцій включає 12 пунктів.

«Zn.ua зазначає, що керівництво СБУ вкотре демонструє досить м'яке ставлення до тих, хто за її ж даними причетний до фінансування тероризму», – резюмувало видання.

СБУ відкинула ці звинувачення та додала, що дані Zn.ua не відповідають дійсності.

«Інформація з посиланням на непідтверджені джерела щодо того, що "керівництво СБУ намагалось пом'ягшити санкції проти Медведчука та пов'язаних з ним осіб" не відповідає дійсності. Рішення РНБО про введення нових санкцій ґрунтується на матеріалах СБУ, зокрема», – йдеться в повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, 19 лютого 2021 року РНБО запровадила санкції проти Медведчука та Марченко. Санкції вводяться на все майно, яким володіють нардеп та його дружина. Під санкції потрапила також Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Їх всіх підозрюють у фінансуванні тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов сказав, що це рішення ґрунтується, зокрема, на матеріалах, якими володіє спецслужба. Санкції проти Марченко і Лавренюк, зокрема, ввели через володіння заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР», він розташований у Росії.

Загалом рішенням РНБО були застосовані санкції до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, зокрема п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Санкції також застосовані до компаній, що обслуговують ці літаки. Обмеження запроваджують на три роки. 

Попри те, що Оксана Марченко володіє часткою акцій телеканалу «1+1», канал продовжить працювати.

Після введення санкцій Марченко заявила, що вступила в ОПЗЖ та буде займатись політикою.

Посольство США в Україні висловило підтримку Україні після введення санкцій проти Медведчука, Марченко та ще низки фізичних осіб та компаній. 

Фото: пресслужба ОПЗЖ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY